A világ 200 legjobb futballistáját akarják a szaúdiak

Az arab országot futballnagyhatalommá akarják tenni, már az is megvan, jövő nyáron kiket igazolnának le.


Cristiano Ronaldo januári leigazolása már jelezte, a szaúdi államnak nagy tervei vannak. Az elmúlt hetekben megszerezték többek között Sadio Manét, Fabinhót, Hendersont, míg a vezetőedzői feladatokat például Steven Gerrardra, a korábbi lengyel kapitány Czesław Michniewiczre és a Salzburgból 48 órával az idénykezdés előtt leigazolt Matthias Jaisslet.

És még közel sincs vége a grandiózus projektnek. Ott ugyanis nincs fair play szabály vagy fizetési sapka, az állami fejlesztési ügynökség támogatása alá vont klubok határtalan összegből gazdálkodhatnak. A cél, hogy megszerezzék a világ 200 legjobb labdarúgóját, a helyi ligát pedig az európai topbajnokságok fölé emeljék. Így pedig Szaúd-Arábia futballnagyhatalommá tennék.

Habár még nincs vége az átigazolási időszaknak, már a jövő nyarat tervezik. Akkor ugyanis szeretnék leigazolni Luka Modricot, Neymart, Kevin de Bruyne-t és Mohamed Salah-ot is.

Modricnak nemrég 200 millió eurós éves fizetést ajánlottak, de ő inkább hosszabbított még egy évet a madridiakkal. Kérdés, mennyien követik majd a példáját.

Borítókép: Omar Vega/Getty Images
 

Videók