A történelem bizonyítja, nem sokat ér az új szerződés

Marco Reus kedden meghosszabbította szerződését a Dortmunddal, hogy véget vessen a távozásáról szóló spekulációknak. A történelem azonban bizonyítja, nem sokat jelent egy szerződéshosszabbítás.


Gareth Bale 2012 júniusában írt alá 2016-ig szóló szerződését a Tottenhammel, aztán egy év múlva a Real Madridba igazolt, amivel a világ legdrágább játékosa lett.

Edison Cavani szintén 2012 nyarán hosszabbított a Napolival, aztán a következő nyáron, 64 millió euróért Párizsba igazolt.

Xabi Alonso 2014 januárjában hosszabbított a Real Madriddal, aztán májusban megnyerték a Tizediket is, nyáron mégis a Bayern Münchenhez szerződött.

Andy Carroll 2010 októberében újította meg kontraktusát a Newcastle Unitednél. A téli átigazolási időszak alatt az edzője azt mondta, megígéri, hogy nem fogják eladni. A történet további része ismert: Caroll 35 millió fontért Liverpoolba távozott.

Mario Götze 2012 márciusában írta alá 2016 nyaráig szóló szerződését. 12 hónappal később mégis a nagy rivális, Bayern München mezében feszített.

Eric Abidal 2014. július 4-én hosszabbított a Monacóval. Azért fontos a pontos dátum, mert két nappal később már az Olympiacosz játékosa volt.

Thiago Silva 2012. július 2-án újította meg a szerződését a Milannal. Nem döntötte meg Abidal két naposrekordját, de 12 nap múlva már a Paris Saint-Germains játékosa volt.

Luis Suarez 2013 decemberében hosszabbított a Liverpoollal, aztén 6 hónappal később mint a Barcelona legújabb csatárját mutatták be a Camp Nouban.

Luka Modric a 2007-2008-as szezon közepén írta alá új kontraktusát. Néhány hónappal később, 2008 áprilisában megegyezett a Tottenhammel.

Thierry Henry 2006 májusában hosszabbított az Arsenallal. A francia támadó akkor elmondta, soha nem játszana Spanyolországban. Egy évvel később a Barcelona játékosa lett.

Videók