A szurkolók szerint Kimmich az Év válogatott játékosa Németországban

A második helyen a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes Kai Havertz lett.


A szurkolók Joshua Kimmichet, a Bundesligában címvédő Bayern München középpályását választották meg a 2021-es év legjobb válogatott játékosának Németországban.

A német szövetség (DFB) csütörtöki tájékoztatása szerint a 26 éves futballista a szavazatok 33,8 százalékát begyűjtve végzett a voksolás élén, megelőzve a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes Kai Havertzet (22,7 százalék). Harmadikként Kimmich klubtársa, Leroy Sané zárt 13,6 százalékkal. Kimmich a német válogatott tavalyi 16 mérkőzéséből 14-en pályára lépett, a részben budapesti rendezésű nyári Európa-bajnokságon a Nationalelf mind a négy találkozóján - így a magyarok elleni csoportmeccsen is - kezdő volt és végigjátszotta a 90 percet.

Kép
Fotó: Germany/Twitter

Oltatlan kontaktszemélyként a koronavírus-járvány miatt a középpályásnak ki kellett hagynia a válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjét, melyeken Hansi Flick együttese fölényes győzelmekkel zárta csoportelsőként a sorozatot. Kimmich korábban aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a profi sportolóknak be kellene oltatniuk magukat, de miután elkapta a fertőzést, decemberben már úgy nyilatkozott, ő maga is kérni fogja a vakcinát, amint lehetséges.

Borítókép: Prebik /Twitter

Videók