A részlet, amely örökre összeköti a portugál gólvágót és a tragikus sorsú magyar csatárt

Portugália – Nuno Gomes még ma is sokat gondol Fehér Mikósra.


A csapattársam volt, nagy játékos és jó ember, példakép a fiataloknak – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjújában a 2004-ben Benfica-játékosként tragikus hirtelenséggel elhunyt magyar válogatott támadóról, Fehér Miklósról Nuno Gomes, korábbi Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes labdarúgó.

 

„Sokat gondolok rá, naponta eszembe jut, hiányzik nekünk. Annyi év után is szörnyű visszagondolni arra a napra, amely sokkolta a Benfica-családot és minden szurkolót” – folytatta Gomes, aki a 2004 januárjában egy portugál bajnokin bekövetkező tragédia kapcsán egy véletlen egybeesésről is beszélt.

 

„Aznap nem játszottam. Sérült voltam, és nem is a helyszínen néztem a meccset, hanem tévében. De képzelje, Miklós az én sípcsontvédőmben játszott aznap. Valamiért megtetszett neki. Az övé kényelmetlen volt, valami gondja akadt vele, és kölcsönkérte az enyémet. Abban a sípcsontvédőben játszotta élete utolsó, tragikus meccsét, ez a kis részlet már örökre összeköt vele” – árulta el négy éve visszavonult játékos, aki napjainkban is a Benfica alkalmazottja.

 

Hónapokra kidőlhet Ribery, ma dől el a sorsa " NEMZETKÖZI FOCI › Német foci

A Bayern München francia válogatott labdarúgója, Frank Ribery csak hétfőn esik át a részletes orvosi vizsgálaton, ám az első hírek szerint keresztszalag-szakadást szenvedett a német bajnokság 7. játéknapján, vasárnap a Hertha BSC vendégeként 2-2-re végződő mérkőzésen. Valószínűleg hónapokig harcképtelen lesz. Riberyt a 62.

Videók