A Real Madrid vezére újból a Szuperligát követeli

Florentino Perez klubelnök szerint a projekt megvalósítása "szükségesebb mint valaha".


Két évvel az Európai Szuperliga (ESL) szerencsétlen bejelentése után a Real Madrid elnöke, Florentino Perez újra megerősítette elkötelezettségét a projekt mellett.

Perez szerint "minden eddiginél szükségesebbnek" nevezte az ötlet megvalósítását.

Az elnök élesen bírálta a futball jelenlegi helyzetét Európában, amiért szerinte a menedzserek okolhatóak.

Perez így fogalmazott: "A labdarúgás példátlan intézményi válságban van.”

"Minden szinten, Spanyolországban és Európában egyaránt. A fő probléma az, hogy egy sor olyan menedzser van, aki úgy cselekszik, hogy közben nem gondol a szurkolókra. Mi pedig tovább fogunk dolgozni azért, hogy a labdarúgás ismét a lehető legtöbb szurkolót inspirálhassa szerte a világon."

"Az európai labdarúgás nem az UEFA elnökéhez tartozik. A spanyol futball pedig nem a La Liga elnökéhez tartozik. A futball senkinek sem a monopóliuma, mert a futball mindenkié. A Szuperliga célja nagyon világos: a lehető legjobb versenysorozatot akarjuk létrehozni.”

"Egyszer és mindenkorra ki kell kényszerítenünk a pénzügyi fair play szabályainak maximális tiszteletben tartását. Ehhez átlátható és modern vállalatirányítási struktúrákra van szükségünk, amelyek megfelelnek a 21. századnak, és amelyek az Európai Unió elveinek és törvényeinek a hatálya alá tartoznak" – folytatta a Real elnöke.

Perez hozzátette: "Az UEFA továbbra is ugyanúgy irányítja a versenyeket, mint 30 évvel ezelőtt. Innováció, modernizáció, átláthatóság és a versenyek szurkolókhoz való közeledés nélkül.”

"Sok példát láttunk már arra, hogy a saját ágazatukban legyőzhetetlennek tűnő nagyvállalatok csődbe mentek, mert nem tudták, hogyan kell modernizálódni és alkalmazkodni az adott korhoz."

"Ezért reméljük, hogy december 21-én, amikor meghallgatjuk az Európai Bíróság döntését ebben az ügyben, az egy új korszak kezdetét jelenti majd a labdarúgás javára" – zárta le mondandóját a Florentino Perez klubelnök.

Borítókép: Eric Alonso/Getty Images

Videók