A Real Madrid szurkolók elkezdték szidni David Alabát

Lionel Messire és nem Karim Benzemára szavazott a FIFA legjobbjai díjátadón.


David Alaba borzalmas gyalázkodásokat kapott a közösségi médiában, miután úgy döntött, hogy Lionel Messire szavaz a Real Madrid csapattársa, Karim Benzema előtt a 2022-es FIFA Best díjátadón.

Azóta, hogy hétfő este Messi kapta meg az Év legjobb férfi labdarúgójának járó elismerést Párizsban, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) éves díjkiosztó gáláján, kiderült az is, hogy ki kire szavazott: Harry Kane, Thiago Silva és David Alaba is felkerült a listára.

Valójában Alaba szavazata váltotta ki a legnagyobb visszhangot, mivel az osztrákok csapatkapitánya Lionel Messit választotta a Real Madrid csapattársa, Karim Benzema előtt. Alaba elsőnek Messit, másodiknak Benzemát, míg harmadiknak Mbappét jelölte. Ennek következménye kép a #AlabaOut hashtag trendi lett a közösségi médiában. A 30 éves védő ezután gusztustalan gyalázkodásokat kapott a Twitter- és Instagram-fiókján is.

Alaba szavazata egyébként nem változtatott volna a végső győztes kimenetelén, Messi 52 ponttal lett a befutó győztes. A PSG támadója, Mbappé 44 ponttal a második helyen végzett, míg a harmadik helyre a szezonban 25 meccsen 18 gólt szerző Benzema került 32 ponttal.

A FIFA The Best-díjjal kapcsolatban:

"Az osztrák válogatott, csapatként adta le a szavazát, nem csak én egyedül. A csapattanácsban mindenki szavazhat, és így dől el. Mindenki tudja, különösen Karim, hogy mennyire csodálom őt és a teljesítményét, és gyakran mondtam, hogy számomra ő a világ legjobb csatára, és ez még mindig így van. Kétségtelenül." - írta Alaba.

Borítókép: sportbible.com

Videók