A Porto játékosa rasszista beszólások miatt lesétált a pályáról

Ez így nem mehet tovább.


A Porto vasárnap este 2-1-re győzött a Guimaraes otthonában, viszont a stadion nem az ünnepléstől volt hangos, sokkal inkább a rasszista megnyilvánulások miatt.

Moussa Marega volt az újabb áldozat, aki a 60. percben győztes gólt szerzett, majd a bőrének színére mutatott. A szurkolók majom rigmusokkal és dobálásokkal próbálták feldühíteni a Mali labdarúgó-válogatott játékost.

A dühös Marega elkezdett lesétálni a pályáról, a társai próbálták türtőztetni, nem sok sikerrel. Nézzük is meg részletesebben mi is történt, valamint a játékos és a közönség reakcióját.

Próxima Jornada on Twitter

Moussa Marega incident for those that haven't seen it, 100% within his rights to want to leave the field. FC Porto, Sérgio and the Liga need to stand by him and make sure that this incident goes punished. ( courtesy of @vsports_pt) https://t.co/rMWxs28UFW


Marega kezdetben egy széket használt a gólöröméhez, de a reakciók után egyszerűen megelégelte és úgy érezte, állást kell foglalnia.

A 28 éves futballista elindult lefelé a pályáról, és a hüvelykujját lefelé mutogatta a bántalmazó szurkolóknak. Ahogy az a videón is látszódik, saját csapattársai és menedzsere, Sergio Conceicao megpróbálták megnyugtatni Maregát, és valamilyen módon rávenni, hogy folytassa a játékot. Ami végül nem sikerült és a 72. percben Marega helyére Wilson Manafa lépett pályára.

Gostaria apenas de dizer a esses idiotas que vêm ao estádio fazer gritos racistas ... vá se foder E também agradeço aos árbitros por não me defenderem e por terem me dado um cartão amarelo porque defendo minha cor da pele. Espero nunca mais encontrá-lo em um campo de futebol! VOCÊ É UMA VERGONHA !!!!

50.9k Likes, 5,999 Comments - Moussa Marega (@marega11) on Instagram: "Gostaria apenas de dizer a esses idiotas que vêm ao estádio fazer gritos racistas ... vá se foder..."


Marega Instagram posztjában kifejtette őszinte véleményét.

"Szeretném elmondani azoknak az idiótáknak, akik a stadionba jöttek és rasszista mondatokat kiabáltak, hogy... menjenek a p*csába."

"Gratulálok a játékvezetőknek is, amiért nem védtek meg és még sárga lapot is adtak nekem, amiért megóvtam a bőrszínem. Remélem, hogy soha többé nem találkozom velük a futballpályán!"

A bíróval ellentétben a labdarúgók támogatják Maregát Twitteren.

Iker Casillas on Twitter

Respect for Marega. Respect for football. Respect for all.

 

Anthony Martial on Twitter

Force au frero @marega91 on est ensemble #NoToRacism #LesUlis

Borussia Dortmund on Twitter

We strongly support and stand with Porto's Moussa Marega who was subjected to racial chants today. Again and again, enough is enough! #BorussiaVerbindet https://t.co/VC3d1NWeaZ

Borítókép: Quality Sport Images / Getty Images
Forrás: givemesport.com

Videók