A Newcastle legutóbb kiütötte a PSG-t, most Luis Enrique visszavágna

A Paris Saint-Germain elkerülné az esetleges kínos korai búcsút a Bajnokok Ligájában.


A spanyol menedzser az első fontosabb győzelmét könyvelhetné el a csapat élén, ha a Parc des Princes-ben sikerül legyőznie a Szarkákat.

Luis Enrique ragaszkodott hozzá, hogy mindent jól csinált, amikor október 4-én a St. James Parkba vitte a csapatát, és 50 000 felbőszült angol szurkoló előtt egy hihetetlen 4-2-4-es felállást vetett be. Az eredményt nem volt nehéz előre látni. A Newcastle az első perctől kezdve szétszedte a PSG-t, és a hazaiak domináns 4-1-es győzelmet arattak.

A mérkőzés után Luis Enrique utalt arra, hogy voltak pozitívumok is a vereség során, olyanok, amelyeket bevallottan kevés szemfüles ember láthatott: "Az eredmény nagyon fontos számukra. De szerintem nem érdemeltük meg ezt a vereséget".

Megérdemelt vagy sem, csapata simán kikapott a Newcastle otthonában, és most, miután a legutóbbi Bajnokok Ligája találkozójukon kikaptak az AC Milantól, kétségbeesett győzelmi kényszerben vannak a soron következő Szarkák elleni mérkőzésük során, ezúttal hazai pályán.

A Parc des Princes az elmúlt években elég tekintélyes helyszín volt az európai csapatok számára, ahol a párizsiak 2020 óta nem veszítettek csoportmeccset. Ha a Covid-19-es időszakot nem számítjuk, akkor egészen 2004-ig kellene visszamenni a PSG utolsó hazai vereségéért már ami a csoportkört illeti.

A színpad tehát szépen ki van alakítva a nagyon fontos visszavágóhoz. A párizsiak a második helyen állnak a csoprotjukban, míg a Szarkák az utolsó helyen, de mindössze két pont választja el a két csapatot. Egy esetleges győzelemmel a PSG bebiztosíthatná a továbbjutását az egyenes kieséses szakaszba. Ha azonban kikapnak, akkor a francia bajnok a negyedik helyre csúszhat vissza, egy fordulóval a csoportkör vége előtt így a kiesés szélére sodródhatnának.

Luis Enrique már irányított néhány nagy összecsapást Párizsban. De az esetleges kiesés elkerülése egy olyan versenysorozatban, amelynek Enrique a saját bevallása szerint a "megszállottja”, az lesz számára a legnagyobb feladat, mivel ezúttal mindent jól kell csinálnia.

Borítókép: Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images

Videók