A Leverkusen szerint Xabi Alonso nem megy Liverpoolba

Simon Rolfes vezérigazgató úgy véli, jövőre is a spanyol mesterrel vágnak neki a szezonnak.


 Múlt hónapban Jürgen Klopp sokkoló bejelentést tett, miszerint a szezon végén, kilenc év után lemond a Liverpool főnöki posztjáról.

Azóta több nagynevű edzőt is szóba hoztak az utódjaként, de az egyértelmű favorit a Liverpool korábbi középpályása, a Bayer Leverkusen jelenlegi edzője, Xabi Alonso.

A spanyol lenyűgöző munkát végzett a német klubnál, mióta 2022-ben átvette az irányítást, idén pedig valós esélye mutatkozik arra, hogy bajnok legyen a gyógyszergyáriakkal.

Simon Rolfes, a Bayer Leverkusen vezérigazgatója a SPORT1 kameráinak elmondta, szerinte semmi okuk aggódni amiatt, hogy az edzőjüket elcsábítja majd a Liverpool.

„Igen, biztos vagyok benne, hogy nem távozik!”

„Ami fontos tényező, az a szerződése, és hogy hogyan érzi magát nálunk. Ez egy család, és most nagyon jó csapata van, ezt ő is tudja.”

„Jövőre is nagy célok lesznek kitűzve, nem akarunk nagy változásokat a keretben, topcsapat akarunk lenni. Ezek a tényezők mind azt segítik elő, hogy Alonso maradjon nálunk, csakúgy, mint azok a játékosok, akiket a nagyobb csapatok megkörnyékeznek.”

Fotó: Harry Langer/picture alliance via Getty Images

 

Videók