A legvadabb sportos hajkollekciók

Néhány sportoló nem csak a teljesítményével kíván kitűnni a „tömegből”. Többen erre a célra használják jól megtervezett frizurájukat is.


A hazánkban is legkedveltebb sportként számon tartott futballban is akadtak és akadnak érdekes „hajkoronával” rendelkező játékosok, ám az extrém hajviseletek terén valószínűleg Amerika viszi a pálmát, elég csak néhány NFL, vagy NBA játékosra gondolni. Emlékezhetünk olyan esetre is, amikor egy egész csapat fogadásból festette be a haját, mint például a továbbjutást így ünneplő románok az 1998-as labdarúgó világbajnokságon. De talán az első emlékezetes hajkoronával Carlos Valderrama, a kolumbiai válogatott csapatkapitánya rendelkezett. De a kilencvenes évekből említhetnénk akár a kosaras Dennis Rodmant is.
Az amerikaiak napjainkban sem kívánnak lemaradni az extrém hajviseleteket tekintve, elég csak az NBA-s Artest "feliratos" frizurájára gondolni, vagy épp az NFL-ben szereplő polamalu, esetleg Peko óriási hajkoronájára gondolni.
Továbbra is nagy divat a színesbőrű sportolók közt a szőkíttt haj is, ezt bizonyítja a bokszoló Shanon Briggs, vagy éppen az Arsenalban szereplő Bacary Sagna is.

Az egyéni győztes sokszínűség tekintetében, szoros versenyben ugyan de Djibril Cissé lehetne, akit már megszámlálhatatlan „hajkölteménnyel” láthattak a szurkolók. Talán Cissé pont Dennis Rodmanről vett példát. A legbrutálisabb pedig egyértelműen Brandon Carter, a New Orleans Saints játékosa, aki egyetemi évei alatt a haja mellé zombinak is kifestette magát.

De inkább jöjjenek a képek és a videó, azok úgyis magukért beszélnek:

 

Románia vb szereplése 1998-ban: 

Videók