A korábbi francia világbajnok csendre intette Ronaldót a megjegyzései miatt

Szerinte csak Lionel Messi miatt tette azokat a megjegyzéseket.


Cristiano Ronaldónak azt mondta egy korábbi francia világbajnok, hogy „fogja be", miután ellentmondásos kijelentést tett a szaúdi profi ligáról.

Ronaldo az elmúlt 14 hónapban a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatában játszott, miután a Manchester Unitedtől való távozását követően szabadon igazolható játékosként csatlakozott a klubhoz.

Az ötszörös aranylabdás játékos keletre való költözése pont megelőzte azt a hullámot, amelyben Premier League játékosok nagyrészre csatlakoztak a szaúdi Pro League csapataihoz.

Ronaldo jelenleg a világ legjobban fizetett labdarúgója, és jól alkalmazkodott a szaúd-arábiai élethez a pályán és azon kívül is, bár nemrég egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert obszcén gesztust tett az ellenfél szurkolói felé.

A 39 éves játékos többször is visszavágott a szaúdi profi liga színvonalát ért kritikáknak.

Januárban Ronaldo így nyilatkozott: „A szaúdi bajnokság nem rosszabb, mint a Ligue 1. A szaúdi Pro Liga versenyképesebb, mint a francia, ezt egy ott töltött év után elmondhatom. Már most jobbak vagyunk, mint a francia liga.”

Ez a megjegyzés sokakat feldühített, köztük a korábbi francia és Chelsea védő Frank Leboeufot is.

„Bosszant, amikor azt hallom Cristiano Ronaldótól, hogy a szaúdi profiliga jobb, mint a Ligue 1" - mondta a világbajnokság győztese a BetVictornak.

„Mit gondolsz, miért választotta ezt a megjegyzést a Ligue 1-ről, és nem a portugál bajnokságról? Azért, mert Lionel Messi a Ligue 1-ben játszott. Nagyon tisztelem őt, mint játékost, de ugyan már, fogd már be! Ez nem fair a Ligue 1-gyel szemben” – jelentette ki határozottan.

Leboeuf azzal is érvelt, hogy Ronaldónak nem kellene a portugál válogatottban lennie a közelgő németországi Európa-bajnokságon.

"Számomra Portugália valójában az egyik esélyese a nyári Európa-bajnokságnak. Valójában úgy gondolom, hogy megnyerhetik az Eb-t, de csak akkor, ha Cristiano Ronaldo nem játszik” – szúrt oda a portugál klasszisnak.

Frank Leboeuf híres volt a hosszú keresztpasszairól és a büntetőrúgásairól. Több mint 20 tizenegyest végzett el a Chelseaben, és csak kétszer hibázott (a Leicester és a Feyenoord ellen). Legnagyobb eredménye, hogy a francia labdarúgó-válogatottal 1998-ban világbajnokságot nyert.

Leboeuf jelenleg Los Angelesben él, és a Hollywood United középpályása.

Borítókép: GettyImages

Videók