A Kazi király újabb rekordra tör

Újabb csúcsra vágyik a japán korrekorder labdarúgó.


Újabb rekordra vágyik Miura Kazujosi, a japán élvonal történetének legidősebb labdarúgója.

A Kazu királynak becézett 53 éves futballista nem az egyetlen a feljutott FC Jokohama keretében, aki a J-Liga legidősebb gólszerzője szeretne lenni, mivel a 42 esztendős Nakamura Sunszuke szintén szeretné megdönteni Zico csúcsát. A brazil legenda 1994-ben 41 évesen, 3 hónaposan és 12 naposan volt eredményes a szigetország elsőosztályú bajnokságában.

"Szabadrúgásból szeretnék betalálni - legalább háromszor - jelentette ki Nakamura, aki rögzített helyzetből eddig 24-szer volt eredményes, ami szintén csúcs a J-Ligában. - Szeretném néhány hónapig tartani a rekordot, aztán Kazu is betalál, amivel megdönti a csúcsot, amelyet ezután soha senki nem fog felülírni".

A két veterán nem számíthat túl sok játékidőre, de vezetőedzőjük szerint nem csak erővel lehet mérkőzéseket nyerni, szükség van tapasztalatra is.


Fotó: Masashi Hara/Getty Images

Az FC Jokohama 2007 után jutott vissza a japán élvonalba, melynek második fordulójában szombaton a Consadole Szapporó együttesével találkozik. A J-Liga 2020-as idénye február végén rajtolt, de a koronavírus-járvány miatt szünetelt, és most négy hónappal később folytatódhat.

Miura 2017-ben 50 évesen és 7 naposan lépett pályára egy bajnokin, ezzel megjavította a legendás Sir Stanley Matthews csúcsát, és jelenleg ő a legidősebb profi futballista. A korrekorder 89 válogatott mérkőzésén 55-ször volt eredményes, de sosem szerepelt világbajnokságon. Pályafutása 1986-ban indult, megfordult többek között a brazil Santosban, Palmeirasban és Coritibában, továbbá a Genoában, a Dinamo Zagrebben és a Sydney FC-ben is, 2005 óta viszont az FC Jokohamát erősíti.

Borítókép: Etsuo Hara/Getty Images

Videók