A Juventus szupertehetsége, aki elutasította a Barcát és a Bayernt is

A 17 éves Kenan Yildiz játékát legtöbbet Mesut Öziléhez hasonlítják.


 2015-ben az Adidas egy rendezvény kapcsán Regensburgba utazott, ahol felfigyeltek az akkor 10 éves Kenanra, aki a legfiatalabb játékos lett, aki valaha profi szerződést írt alá egy sportszergyártóval.

A német játékos három évig szerepelt a Bayern Münchennél is, ahol ódákat zengtek róla, különösen a cselezési képességei és a labdakezelése miatt, írja a goal.com.

Igazi 10-es pozícióban játszó irányító lett belőle, akit Mesut Özilhez kezdtek hasonlítani, részben török gyökerei miatt.

A Bayernnél Yildiz több olyan játékossal is együtt focizott, akik már a nagycsapat kapujában toporognak, ő azonban más utat választott.

2022 elején úgy döntött, nem ír alá profi szerződést a bajorokkal, inkább átgondolja a lehetőségeit. Szó szerint hemzsegtek a nagy klubok a játékos körül.

Több hónapig a Barcelona tűnt a befutónak, ám végül a Juventus kedvéért Kenan ejtette a katalánokat.

„Kenan 10 éve velünk volt – nyilatkozott a Bayern akadémiáján dolgozó Sochen Saier – Az, hogy az útjaink elváltak, tisztán anyagi tényezőknek köszönhető.”

„Ha majd látjuk a BL-ben pályára lépni, büszkék leszünk rá, mert ez az akadémiánk számára hatalmas elismerés lesz.”

Yildiz döntésében közrejátszott az is, hogy hiába lépett egy szezon alatt az U17-es csapatból az U19-es alakulat élére, a bajorok nem tervezték őt azonnal promótálni az első csapathoz.

Ez a dicsőség viszont valószínűleg Torinóban sem adatik meg neki, mivel a klub úgy gondolja, ez tiszteletlen lenne a többi akadémistával szemben, akik évek óta küzdenek a lehetőségért.

Az azonban kétségtelen, hogy a Juventusnak nagy tervei vannak Kenannal, akit pár év múlva valószínűleg már az első csapat tagjaként köszönthetünk majd.

Fotó: Filippo Alfero - Juventus FC/Juventus FC via Getty Images

 

Videók