A Groningené a második feljutó hely

A play-offban még kivívhatja a feljutást a Roda is.


Péntek este a Holland-másodosztály alapszakaszának záró fordulóját rendezték. Az ezt megelőző játéknapon már a feljutást ünnepelte a Roda csapata amikor az utolsó pillanatban egyenlített a Groningen a saját mérkőzésén, így külön értelmet adott az egymás elleni utolsó meccsre.

Az északi csapat abban a tudatban lépett pályára, ha nyer, megelőzi a Roda gárdáját és biztos feljutást ünnepelhet, míg a kerkradei sárga-feketéknek elég lett volna egy döntetlen is. Az már korábban eldőlt, hogy a másik biztos feljutó a Willem II csapata lett, akik 4 pontos, behozhatatlan előnnyel várták a zárónapot.

A találkozó kezdetétől kezébe vette az irányítást a Groningen, és a félidő végén meg is szerezte a vezetést. A második játékrészben még egy gólt sikerült rárúgni az 1-0-s előnyre, így viszonylag simán, 2-0-ra nyertek és az előző szezon kiesése után rögtön visszajutottak az Eredivisie-be.

Természetesen a szurkolók is csatlakoztak a lefújást követően, kicsit megmutatva a Roda-szimpatizánsoknak, mikor is érdemes befutni a pályára.

A Roda csapatának marad a rájátszás, ahol az első körben a nyolcadik helyezett NAC Breda együttesével csapnak össze oda-visszavágós formátumban.

A másodosztály play-offjában a hat nem biztos feljutó csapatot (3-8. hely) sorsolják össze helyezés szerint, és hozzájuk csatlakozik az első osztály (Eredivisie) 16. helyezettje, az Excelsior.

(Borítókép: X/Groningen)

Videók