A Chelsea fordította a legtöbb pénzt erősítésre

Egy évtized után először csökkent a klubok átigazolási kedve.


Az új labdarúgók szerződtetésére költött összeg 23,4 százalékkal csökkent 2020-ban az előző évhez képest a nemzetközi szövetség (FIFA) hétfőn közzétett kimutatása szerint.

A világszervezet tájékoztatása szerint a klubok összesen 5,63 milliárd dollárt költöttek tavaly, szemben a 2019-es 7,35 milliárd dollárral. Ez 2016 óta a legalacsonyabb összeg, és az elmúlt tíz évben először csökkent a klubok anyagi ráfordítása. Az összeg legnagyobb részét ezúttal is az európai együttesek költötték, köztük is az angolok jártak az élen, akik összesen 1,627 milliárd dollár értékben szerződtettek új játékosokat. A szigetország csapatait a spanyolok, őket a németek és a franciák követték. Az Európán kívüli országok közül a brazil és az amerikai klubok áldozták a legtöbb pénzt igazolásokra.


Fotó: Marc Atkins/Getty Images

A csapatok közül a Chelsea fordította a legtöbb pénzt erősítésre, Frank Lampard együttesét a Manchester United, a Manchester City, a Barcelona és a Juventus követte. A legtöbb bevételre a spanyolok tettek szert 785,7 millió dollárral. Tavaly összesen 17 077 üzletet kötöttek, egy évvel korábban 18 047 volt ez a szám, az üzletkötések több mint felében pedig 500 ezer dollárnál kevesebbet költöttek a csapatok.

Borítókép: John Walton/PA Images via Getty Images

Videók