A Celtic nyerte az Old Firmet, közel a rekord

Kikapott a Rangers, így Brendan Rodgers együttese gyakorlatilag bajnoknak tekinthető.


 
A bajnokságot toronymagasan vezető Celtic és a második helyen álló Rangers derbije volt a Skót Premiership 21. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése.
 
A hagyományokhoz méltóan végig remek iramú találkozót a Rangers kezdte jobban, a 12. percben James Tavernier beadása után a csapatkapitány Kenny Miller szerzett vezetést a hazaiaknak. A gólpasszt adó angol szélső az első félidőben több veszélyes beadással is riogatta a Celtic védelmét, ám társai ezeket nem tudták gólra váltani a továbbiakban. A vezető gól vezéráldozattal is járt a hazaiak számára, hiszen a találatot megelőző akció során Joe Garner megsérült, le is kellett cserélni.
 
Az első félidőben inkább a Rangers tűnt motiváltabbnak, ám a lendületük hirtelen megtört, amikor a 33. percben Moussa Dembélé hatalmas gólt akasztott Wesley Foderingham kapujába. Ettől kezdve a Celtic fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását, de az első félidőben már nem tudta megfordítani az állást.
 
A második játékrészt Dembélé kapufájával nyitották a zöld-fehérek, majd – ahogy az első félidőben is – megint akkor sikerült betalálniuk, amikor úgy tűnt, inkább a Rangers kerül lendületbe: az Ibrox közönsége számára demoralizálóan ható gólt Scott Sinclair szerezte a 70. percben. A Rangers igyekezett megnyomni a hajrát, ám csak kapufáig jutottak, így a Celtic nyerte az Old Firmet és 19 pontos előnye birtokában már-már bajnoknak tekinthető.
 
Mint azt korábban megírtuk, a Celtic egy fél évszázados rekordot is megjavíthat, amennyiben következő három mérkőzésén, az Albion Rovers (január 22., Skót Kupa), a St. Johnstone (január 25.) és a Heart of Midlothian (január 29.) ellen is veretlen marad.
 
Ami a Rangerst illeti, a kékeknek most már inkább hátrafelé kell tekinteniük, hiszen a forduló másik rangadóján az Aberdeen 1–0-ra verte a Heartsot, ezzel két pontra csökkent a második és a harmadik helyen álló csapat közötti különbség.
 
 
Skót Premiership, 21. forduló:
 
Hearts–Aberdeen 0–1
Rangers–Celtic 1–2
Hamilton–Motherwell 0–1
 
Később:
Dundee FC–St. Johnstone
Partick Thistle–Kilmarnock
Ross County–Inverness

Videók