49118 néző a negyedosztályban!!

Skót rekordot jelentő 49118 néző nézte a helyszínen a Rangers első hazai negyedosztályú találkozóját az East Stirlingshire ellen. Ez új negyedosztályú csúcs Skóciában.


"Nem is rossz ez egy negyedosztályú klubtól" - élcelődött némileg humorosan Charles Green, az újjáalakult Rangers első embere az East Stirlingshire elleni találkozó után, melyre egészen pontosan 49118 ember zsúfolódott be az Ibrox Stadionba.

Mint ismert, a legendás skót csapat hatalmas adósságai miatt kényszerült a létező legalacsonyabb osztályban elindulni az együttes újraszervezése után, ám úgy tűnik, a szurkolók nem hagyják magukra a csapatot még ebben a nehéz helyzetben sem.

A glasgowi együtes első alsó osztályú mérkőzése ugyan nem sikerült túl fényesre, a folytatás azonban már jobban ment: a Rangers 5-1-re ütötte ki aktuális ellenfelét. Érdekesség, hogy a tegnapi, skót első osztályú meccsek közül volt olyan, amire "mindössze" 33 ezren váltottak jegyet.

További érdekesség, hogy az East Stirlingshire volt az a csapat, amelyre az előző idényben átlagban a legkevesebben (mindössze 321-en) voltak kíváncsiak, így biztos nekik is hatalmas élmény lehetett ennyi néző előtt játszani. A nézőszám csak azért nem negyedosztályú világrekord, mert a brazil Santa Cruz egyik negyedik ligás meccsére a múlt szezonban 59966-an látogattak ki. A mostani találkozón egyénként Andrew Little triplázott.

Videók