1300 oldalas jelentés készült a FIFA legnagyobb botrányáról

A FIFA közleménye szerint a vizsgálat során több mint két és fél millió dokumentumot néztek át, a jelentés mellé pedig húszezer oldalnyi bizonyítékot csatoltak.


A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 22 hónapos belső vizsgálat után elkészítette jelentését a szervezetben korábban tapasztalt magas szintű korrupcióról és törvényszegésekről, az 1300 oldalas anyagot pedig átadta a svájci hatóságoknak.
 
 
 "A FIFA most újra csak a játékra, a szurkolókra és világszerte a labdarúgókra koncentrálhat" - nyilatkozta Gianni Infantino, a FIFA elnöke, aki tavaly követte a poszton a szervezetet érintő korrupciós botrányt követően 2015-ben lemondott Joseph Blattert.
 

Az olasz gólvágó Angliába igazolhat " NEMZETKÖZI FOCI › Angol foci

A Chelsea és a MU is lecsapna a Torino labdarúgójára.

A FIFA közleménye szerint a vizsgálat során több mint két és fél millió dokumentumot néztek át, a jelentés mellé pedig húszezer oldalnyi bizonyítékot csatoltak.
 
A vizsgálat azt követően indult el, hogy több tucat, leginkább latin-amerikai futballvezető volt érintett abban a nyomozásban, melyet az Egyesült Államokban folytattak le, és amely a FIFA történetének legnagyobb válságához vezetett. A FIFA most hozzátette, hogy természetesen az amerikai hatóságoknak is elküldi a jelentést, ugyanakkor a részletekről nem ad további tájékoztatást a folyamatban lévő büntetőjogi eljárás miatt.
 
A FIFA történetének legnagyobb botránya részeként Joseph Blatter - aki 1998 és 2015 között irányította a FIFA-t - összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt először nyolcéves eltiltást kapott a szervezet etikai bizottságától, mert 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) akkori elnökének. Mindketten tagadták bűnösségüket. Blatter értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet  - mint mondta - tanácsadóként kapott az UEFA akkori, azóta szintén eltiltott és leváltott elnöke.

Videók