Világbajnokságot nyert, rengeteget fizetett neki a Barcelona, most visszavonulhat

A francia futballista karrierjét sérülések nehezítették.


A 30 éves Samuel Umtiti a francia és a spanyol média egybehangzó értesülései szerint befejezheti pályafutását.

A 2018-ban Franciaországgal világbajnok védő, akinek értéke, amikor a Barcelonában játszott, 70 millió euró volt, ma már csak hárommillióra becsülik, ismét megsérült, ezért valószínűleg a szezon végéig nem lép pályára a Lille színeiben.

A francia média arról ír, hogy Umtiti térdműtétje jól sikerült, de edzője, Paulo Fonseca nem tudott pontos választ adni arra a kérdésre, hogy számíthat-e rá és a Lille-re ebben a szezonban. A francia csapatban nem számított alapembernek, ebben a versenyévben mindössze hat bajnoki mérkőzésen lépett pályára, alig több mint 180 percet töltött a gyepen.

A spanyol média emlékeztet arra, hogy a térdével voltak gondok, amíg a Barcelonában játszott, amely 2016-ban 25 millió eurót fizetett érte a Lyon együttesének. Mielőtt 2022-ben kölcsönbe a Leccéhez került, 76 meccset hagyott ki a Barcában térdsérülés miatt.

Nagy terhet jelentett a Barca költségvetésének a katalán klub sokáig próbált megszabadulni tőle. Állítólag az egyik legmagasabb fizetése volt a klubnál, ahol 133 mérkőzésen lépett pályára, és két bajnoki címet, valamint összesen hét trófeát nyert.

Franciaországgal 2018-ban világbajnok volt, a torna összes meccsén szerepeltette Didier Deschamps szövetségi kapitány. A Horvátország elleni győztes döntőben mind a 90 percet végigjátszotta.

Borítókép: David Ramos/Getty Images

Videók