Taylor Swift húzhatja keresztül a lyoni focicsapat számításait

Telt házas koncert és fontos futballmeccs ugyanott, ugyanakkor.


Szokatlan problémák az Olympique Lyon számára. Ha a Ligue 1 utolsó helyén klubnak sikerül úgy végeznie, hogy a szezon végén osztályozót játszhat, akkor komoly bajban lesz. A kiesés elleni rájátszásban ugyanis összecsapna a... Taylor Swift-koncerttel.

A hétszeres francia bajnoknak a 2019/20-as szezonban sikerült kiejtenie a Juvét és a Manchester City-t a Bajnokok-ligájából, most viszont sereghajtó a Ligue 1-ben. Az Olympique Lyon 13 meccsből mindössze egy győzelmet aratott és csupán hét ponttal rendelkeznek. Villámgyors formajavulás kellene, hogy legalább a rájátszást érő pozíciót elérjék.

A csapat katasztrofális teljesítménye meglepte a szurkolókat, az aktivistákat és még a stadion vezetőit is. Mint a Le Progres című francia weboldal kiderítette, a Lyon bennmaradásához szükséges párharc zavarhatja Taylor Swift tervezett koncertjét. Ha az Olympique a szezon második felében talpra áll és a tizenhatodik helyet foglalja el a bajnokságban, akkor a rájátszásba jut, ahol a Ligue 2-ben harmadik helyen záró csapattal találkozik.

Arra a mérkőzésre a szabályoknak megfelelően a magasabb osztályban szereplő csapat stadionjában kerülne sor, és 2024. június 2-án lenne esedékes. Ekkor lép fel a létesítményben Taylor Swift, az amerikai énekesnő koncertjére már minden jegy elkelt.

Magyarországon történt már olyan, hogy koncert miatt módosították mérkőzés helyszínét: tíz évvel ezelőtt, a 2012/13-as szezon végén a Ferencvárosi TC-nek a Depeche Mode budapesti fellépése okán Győrben kellett fogadnia az MTK-t.

Borítókép: Marcelo Endelli/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management

Videók