Távozik a Marseille-től Zubizarreta

A sportigazgató távozása miatt kétségessé vált az edző, André-Villas Boas maradása is.


Lemondott az Olympique Marseille labdarúgóklubjának sportigazgatói posztjáról Andoni Zubizarreta, így a francia csapat jövőjével kapcsolatban egyre több a kérdés.

A France Football beszámolója szerint a korábban Barcelonában is sportigazgatóként dolgozó Zubizarreta távozása nyomán kétséges, hogy a portugál André-Villas Boas marad-e a vezetőedző Marseille-ben, a két szakember ugyanis szoros munkakapcsolatban volt.

A 126-szoros spanyol válogatott Zubizarreta 2016 óta dolgozott az Olympique-nél, és egy év még hátra volt a szerződéséből, a klub hivatalos honlapjára felkerült közlemény szerint azonban most közös megegyezéssel hagyta el az együttest.

A marseille-ieknek a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, majd később befejezettnek nyilvánított szezon nagyon jól sikerült, a csapat második lett a Paris Saint-Germain mögött, ezzel 2013 után először jutott fel a Bajnokok Ligája főtáblájára.

Villas-Boast éppen Zubizarreta "csábította" Marseille-be, és a vezetőedző korábban azt nyilatkozta, az ő jövője nagyban függ attól, hogy a spanyol szakember marad-e a sportigazgató a klubnál.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

Videók