Ramos: most kijelenthetem, boldog vagyok a PSG-nél

A játékos pozitívan tekint a jövőbe.


Úgy tűnik, a tavalyi sérülésekkel sújtott szezonja után, Sergio Ramos idén jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy újra visszanyerje régi formáját.

A Real Madrid korábbi játékosa bevallotta, nagyon jól érzi magát a PSG-nél, és élvezi, hogy újra lehetőséget kap.

„Nagyon jól vagyok, most elmondhatom, hogy jól érzem magam és boldog vagyok" - mondta Ramos a Ruiz Club - Free Ligue 1 YouTube-csatornának adott interjújában.

„Amikor az ember pályára lép, mindent másképp lát. A végén alkalmazkodik, és jó átélni az élményeket és megismerni más kultúrákat. Párizsban nagyon jól fogadtak engem a szurkolók és az emberek, ezért nagyon boldog vagyok, hogy megtapasztalhatom más országok szeretetét."

A PSG ebben a szezonban 3 győzelemmel kezdett, majd hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Monacóval. Ramos úgy véli ez azt jelzi, hogy a csapatnak tovább kell fejlődnie.

„A végén megmutatkozik, hogy nincsenek könnyű ellenfelek, úgy tűnik, bármelyik ellenfelet le tudod győzni, de a csapatok megnehezítik a dolgod. Az a fontos, hogy továbbra is nyerjünk. Szerettük volna megszerezni mind a három pontot, de nem így történt.”

„Vannak dolgok, amelyekben csapatként folyamatosan fejlődnünk kell, és folyamatosan alkalmazkodnunk kell. Egyáltalán nem vagyok elégedett, de a visszatérés, mindig pozitív.”

„Folyamatosan fejlődnünk kell, és mindig gondolnunk kell a következő meccsre."

Ramos kijelentette, hogy jól érzi magát a háromfős védelemben, amelyet Christophe Galtier edző a nyár eleji kinevezését követően alakított ki.

„Jól érzem magam, ez egy olyan formáció, amelyen az előszezon kezdete óta dolgozunk"
- jegyezte meg Ramos.

„Kényelmesen érezzük magunkat, ha ezt a biztonságot és a védekezési stabilitást megadjuk az elöl lévőknek. Apránként jobban megismerjük egymást, kiaknázzuk védekező erényeinket, hogy elől is hasznot tudjunk húzni belőle."


Borítókép: Aurelien Meunier – PSG/PSG a Getty Images

 

Videók