Neymart elmeszelték

Hat játékost függesztettek, egy ellen fegyelmi eljárás indul.


Két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Neymar, a Paris Saint-Germain brazil labdarúgója, amiért megütötte az Olympique Marseille spanyol légiósát, Alvaro Gonzalezt a vasárnapi rangadón. Ugyanakkor utóbbi ellen fegyelmi eljárás indul állítólagos rasszista megnyilvánulásai miatt.

A vendég marseille-iek 1-0-s sikerét hozó találkozó hosszabbításában egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után. A tülekedésben Neymar a tarkóján megütötte Gonzalezt, ezért piros lapot kapott. A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak: "Rasszizmus nem!" - miközben Alvaróra mutatott. A meccs után a Twitteren azt írta, sajnálja, hogy nem az arcába ütött Alvarónak, aki szerinte az egész mérkőzésen provokálta.

Neymar már az első félidőben szólt a játékvezetőnek arról, hogy Gonzalez rasszista megjegyzéseket tesz rá, ugyanakkor a spanyol tagadja a vádakat.

A mérkőzés végi incidensért a PSG hátvédje, Layvin Kurzawa hat, az OM védője, Jordan Amavi pedig három mérkőzéses eltiltást kapott. Neymar és csapattársa, Leandro Paredes két-két találkozón nem léphet pályára, és mindketten kaptak még egy összecsapásra szóló felfüggesztett büntetést. A marseille-i Dario Benedetto egy meccsen nem szerepelhet.

Kép: Xavier Laine/Getty Images

Sport365.hu - Neymar: "Csak azt bánom, hogy nem az arcát ütöttem meg annak a s*ggfejnek"

Mint arról beszámoltunk, vasárnap este hatalmas balhéval zárult a francia élvonalbeli PSG és az Olympique Marseille rangadója. Az öt kiállított játékos egyiket volt Neymar, aki a mérkőzés után sem sikerült lenyugodnia és a Twitteren meglehetősen indulatosan fejezte ki véleményét az esettel kapcsolatban. A brazil sztár rasszizmussal vádolta meg az OM spanyol védőjét, Álvaro Gonzálezt.

Videók