„Messit lehetetlen megállítani”

Maxwell elmélkedett arról, milyen is volt Messi ellen védekezni.


Maxwell azon kevés védők egyike, aki elmondhatja, hogy sok éven keresztül együtt játszott Lionel Messivel, ám volt, amikor védekeznie is kellett ellene.

A korábbi brazil válogatott játékos három szezonon át volt Messi csapattársa a Barcelonában, majd a Paris Saint-Germain és a katalán együttes találkozott egymással az UEFA Bajnokok Ligája összecsapásán a 2010-es években.


Fotó: Shaun Botterill – FIFA/FIFA a Getty Images

Maxwellnek védekeznie kellett Messi ellen a barcelonai edzéseken is, de elmondása szerint ott nem volt olyan nehéz a dolga egészen addig, míg nem vették kicsit komolyabban a játékot.

„Szerencsém volt, Messi az edzésen lazább volt, mint a meccsen. Különben lehetetlen megállítani… Türelmesen kivárja a megfelelő alkalmat, és amint megnőtt az edzés intenzitása, elkezdett játszani, nem akart veszíteni. Az edzéseken néha magasabb volt a színvonal, mint a mérkőzéseken. Ott megismerhettem őt, mint embert, és kicsit megértettem azt is, mitől olyan varázslatos a karrierje” – mondta Maxwell a So Footnak.

Maxwell öt különböző klubban játszott pályafutása során, ahol összesen 565 meccsen lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve.

Borítókép és fotók: Paris Saint-Germain / Twitter

Videók