Mbappét más néven szólították, amíg a Monacónál játszott

Nem sokkal később az egész világ Mbappé néven ismerte meg.


A PSG sztárja, Kylian Mbappé a Monacónál töltött első profi évei alatt más nevet használt, majd hamarosan megváltoztatta azt.

A francia válogatott csapatkapitánya a Monaco akadémiáján keresztül került a csapatba, és 2015-ben tört be az első csapatba.

A 2016/17-es szezonra Mbappé erős csatárpárost alkotott Radamel Falcaóval egy olyan sztárcsapat részeként, amelyben Bernardo Silva, Fabinho és Thomas Lemar is szerepelt.

A hercegségiek megtörték a PSG hegemóniáját és francia bajnoki címet ünnepelhettek, miközben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe is bejutottak.

Az egész szezonban mindössze három Ligue 1-es meccset veszítettek el, december után pedig egyet sem, Mbappé végül 15 gólt szerzett.

Ezt a teljesítményt még figyelemreméltóbbá tette, hogy a francia a szezon első felében nem volt állandó tagja Leonardo Jardim csapatának.

A szezon végére azonban már ismerte az egész világ - és a következő szezon elején nagy összegért a PSG-hez igazolt, eleinte csak kölcsönbe.

Amikor a PSG bejelentette a végleges szerződtetését, Kylian Mbappé néven szólították meg - de a Monacóban nem mindig ezen a néven futott.

Mbappé teljes neve valójában Kylian Mbappé Lottin, így is emlegették őt a Monacónál töltött korai időszakában. A mezének hátulján azonban egyszerűen csak „Mbappé" volt a neve.

A döntés oka sosem derült ki, bár az évek során több ötlet is felmerült.

A FIFA-játékosok azonban szívesen emlékeznek majd Mbappé kártyájára a FIFA 17-ben, amelyeken a Lottin név szerepelt a kártyadizájnon.

Az akkori értékelése 71-es volt - ez messze elmarad a maitól, amikor az EA FC 24 játékban 91-es összértékeléssel ő a legjobbnak számító játékos.

Mbappé jövője mindeközben jelenleg a levegőben lóg, a hírek szerint már elég közel áll ahhoz, hogy ötéves szerződést kössön a Real Madriddal, amint a PSG-s szerződése lejár a szezon végén.

Az aláírásáért azonban komoly versenyfutás folyik, állítólag a Manchester United, a Liverpool és az Arsenal is érdeklődik a francia játékos iránt.

Borítókép: Stu Forster/Getty Images

Videók