„Már nem az a nagyszerű Ramos lesz, akit a Real Madridnál láttunk”

Vajon mi lesz Ramos sorsa a szezon végeztével?


Sergio Ramos szerződése júniusban lejár a Paris Saint-Germainnél, és egyelőre a hírek szerint nincsenek előzetes tárgyalások arról, hogy a veterán középhátvédet a francia fővárosban tartanák.

A PSG-nél töltött szörnyű első szezon után Ramos visszatért, hiszen megmutatta azt a vezetői képességet és tüzet, amit sokan elvárnak a Real Madrid korábbi csapatkapitányától. Azonban vajon ez elég-e ahhoz, hogy hosszabbítást kapjon?

A PSG korábbi védője, Eric Rabésandratana úgy véli, a 37 éves játékos kiérdemelte, hogy egyéves szerződéssel maradjon a francia óriásnál.

"Egy kicsit megtaláltuk Sergio Ramost ebben a szezonban" - mondta Rabésandratana a France Bleu Paris című műsorban. "Már nem az a nagyszerű Ramos lesz, akit a Real Madridnál láttunk, de még mindig van egy játékosunk, aki rendelkezik ezzel a tapasztalattal. Talált játékidőt. Elég teljes szezonja volt egy döcögős első idény után. Nem akarom azt mondani, hogy elbukott, mert sok fizikai problémája volt. Ő is egy komoly sérülésből tért vissza.”

"Mindez azt jelentette, hogy időbe telt, amíg visszanyerte a formáját. Idén elég stabil szezonja volt, és úgy gondolom, megérdemli, hogy legalább még egy évet kapjon. És egyébként is, ilyen korú tapasztalt játékosoknál nem szabad megkockáztatni, hogy két vagy három évre szóló szerződést ajánljunk. Egy év évenként nagyon jó, és már az sem lenne rossz a párizsi öltözőnek".

A hírek arról, hogy Ramos hajlandó lenne fizetéscsökkentést vállalni és csökkenteni a játékperceit, talán a javára válhat, hiszen az a vezetői képesség, amit a csapatba hoz, értékes. Ha ez az a szerep, amit Ramos a következő szezonban egyéves szerződéssel szeretne vállalni, akkor a PSG-nek ez jó lehet.

Luis Campos sporttanácsadó már leigazolta Milan Skriniart, és a nyári átigazolási időszakban egy ballábas középhátvédet keresnek majd. Ennek ellenére a veterán védő segíthet a mélység biztosításában, így a labda a PSG-nél van, hogy meg akarják-e tartani.

Borítókép: Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images

Videók