Luis Campos: tárgyalásokat folytatunk Messivel

A PSG sporttanácsadója a Telefootnak adott interjúban elemezte a párizsi klubnál kialakult helyzetet.


Luis Campos a PSG-nél a legfőbb szaktekintély mindenben, ami a labdarúgással kapcsolatos. Az új párizsi projekt látható vezetője interjút adott a Telefoot munkatársainak, amelyben áttekinti a Ligue 1 vezetőinek aktuális ügyeit. Mbappé sérülése, Messi szerepe, Neymar hozzáállása, a párizsi jövő projektje...

Csapatépítés
„A nagy sztárok önmagukban nem nyerhetnek trófeát. Megnyerhetnek egy, két vagy több mérkőzést. De szükségük van másokra, szükségük van a harmóniára. Hosszú utat tettünk meg, de tovább kell haladnunk."

Neymar hozzáállása
„Az igazság az, hogy amióta a PSG-hez érkeztem, nincs mit kritizálnom Neymarral kapcsolatban. Mindig pontos, mindig jó kedve van. Ez a Neymar egy hihetetlen Neymar.”

Messi megújulása
„Jelenleg tárgyalásokat folytatunk Messivel a hosszabbításáról. Szeretném megtartani őt ebben a projektben, ez nem titok. Jelenleg tárgyalunk arról, hogy elérjük ezt a célt, és továbbra is velünk maradjon.”

Messi, a vezető
„Emlékszem egy szóra, amit a Montpellier elleni félidőben mondtam Messinek: „mindenki mást magaddal kell rángatnod”. Azt válaszolta: „nyugodj meg”. A második félidőben pedig kivételes teljesítményt nyújtott."

Mbappé a legjobb csatár
„Kylian már most a világ egyik legjobb csatára.”

Mbappé sérülése
„Kylian elvesztése természetesen nehéz. Nagyon szomorúnak láttam a sérülése után. De azt is láttam, hogy azon dolgozik, hogy minél gyorsabban felépüljön. Ez a győztesek személyisége.”

Fiatal projekt Párizsban
„Természetesen időt adunk a fiatal játékosainknak. Az edző nagyon jól érti, hogy mi a projektünk.”

Transzferpiac
„Megpróbáltunk kreatívak lenni, a gazdasági korlátok mellett. Jó tervet készítettünk, amely magában foglalja a játékosok számának csökkentését a csapatban, hogy helyet csináljunk a fiatal játékosoknak, és hogy ne veszítsünk más nagy európai klubokkal szemben."

Ziyech aláírása
„Ziyech? Mindent megtettünk. De mint minden átigazolásnál, itt is jól kell működnie a három félnek. A PSG-vel, Ziyech-el működött, de sajnos az utolsó pillanatban a Chelsea-vel nem...”

Borítókép: Aurelien Meunier – PSG/PSG a Getty Images

Videók