„Laportának távoznia kell, ha Messi vissza akar térni Barcelonába”

Komoly kijelentések.


A 35 éves Lionel Messi nem tér vissza a Barcelonába. Ezt állítja testvére, Matías - aki szerint a klubnál komoly átszervezésekre van szükség, hogy a váltásra esély legyen.

2021 augusztusában történt, hogy Lionel Messi távozni kényszerült a Barcelonától. Azzal az ambícióval tért vissza a nyaralásból, hogy meghosszabbítja a szerződését. Amikor azonban Messi eljött a találkozóra, hogy aláírjon, közölték vele, hogy a Barcelona nem tarthatja meg őt a La Liga fizetési sapkája miatt.

Messi nem sokkal később sajtótájékoztatót tartott, és könnyes szemmel, egyértelműen kijelentette, hogy maradni szerett volna. Néhány nappal később a Paris Saint-Germainhez szerződött. Messi szerződése a szezon végén lejár, és a legtöbb jel arra utal, hogy hosszabbítani fog a PSG-vel. Ám a pletykák szerint a Barca szeretné visszaszerezni legendájukat.

De ez valószínűtlennek tűnik. Az újdonsült világbajnok testvére, Matías Messi elárulta, hogy még mindig sok haragot táplál a Barca vezetősége, különösen pedig Joan Laporta elnök iránt.

„Nem megyünk vissza Barcelonába, és ha mégis, akkor rendesen kitakarítunk. Joan Laporta kirúgása lenne az első. Az emberek Barcelonában nem támogatták őt, ki kellett volna vonulniuk egy tüntetésre vagy valami hasonlóra.”

Borítókép: Xavier Laine/Getty Images

Videók