Katarban megműtötték Neymar jobb bokáját: minden jól sikerült

A brazil a szezon hátralévő részére kiesik.


A 31 éves brazil Neymart pénteken Katarban megműtötték a jobb bokaszalag-sérülése miatt, és az orvosok megerősítették, hogy minden jól sikerült - jelentette be klubja, a Paris Saint-Germain.

A műtétre a dohai ASPETR klinikán került sor, és három orvos végezte el, köztük a brazil válogatottól Rodrigo Lasmar – áll a PSG közleményében.

„A játékos mostantól kezdve a pihenés és az ápolás protokollját tartja be."

Amikor múlt hétfőn bejelentették, hogy Neymart meg kellett műteni, a PSG elárulta, hogy brazil sztárjának három-négy hónapot kell majd kihagynia, ami azt jelenti, hogy a szezon hátralevő részében nem lesz bevethető. A történelem legdrágább játékosa február 20-án, a Lille elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést a jobb bokájában. Az ezt követő orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Neymar szalagszakadást szenvedett, ami végül újabb műtétre kényszerítette.

Tavaly novemberben a katari világbajnokságon a Brazília-Szerbia mérkőzésen szenvedett kisebb jobb boka oldalszalag-sérülést, ami miatt a Svájc és Kamerun elleni két mérkőzésen nem léphetett pályára. Neymar sérüléses kihagyása a PSG-nél töltött ideje alatt körülbelül 731 napot, azaz két teljes évet tett ki.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

Videók