Feljutottak, mégis távozhat Bölöni László a Metz-től

Az utolsó 25 fordulóban veretlen maradt a csapat a francia másodosztályban.


 Bölöni László vezetőedző annak ellenére nem biztos a folytatásban a Metz labdarúgócsapatánál, hogy élő szerződése van a francia másodosztályból feljutott klubbal.

"A következő napokban szeretném, ha tisztább vizet öntenének a pohárba a vezetőséggel. Azt tudom, hogy a klub velem akarja kezdeni a következő szezont" - mondta szombaton az M1 aktuális csatornának a marosvásárhelyi születésű tréner, aki abban nem biztos, hogy ő akarja-e, vagy helyesen dönt-e, ha folytatja.

"Megfelelő erősítés nélkül nehéz megállni a helyünket, ezért tudni szeretném, a klub milyen irányba akar haladni".

A hetvenéves szakember elárulta, a negyedik Bastia felett aratott, a feljutást bebiztosító 3-2-es hazai siker után kissé hosszúra nyúlt a péntek éjszaka, de babonából nem készültek az ünneplésre.

"Az érzelmek fellángoltak, kitörtek a mérkőzés után, a szurkolók szinte rabul ejtettek" - fogalmazott Bölöni László, aki hozzátette, tudták, hogy félbeszakadt a rivális Girondins Bordeaux mérkőzése, így szerinte nehezebb volt koncentrálni a saját összecsapásukra.

A Metz feljutása addig nem hivatalos, amíg a szövetség nem dönt a Bordeaux találkozójáról, amely a vendég Rodez 1-0-s vezetésénél azért szakadt félbe, mert egy hazai szurkoló a 22. percben pályára rohant és a gólöröm közben fellökte a gólszerző Lucas Buadest, aki elesett és agyrázkódást szenvedett. A fegyelmi bizottság várhatóan hétfőn dönt az ügyben, de nem valószínű, hogy befejezik a meccset, ugyanakkor ha ez megtörténne, akkor a Bordeaux-nak öt góllal kellene nyernie, hogy jobb gólkülönbségével megelőzze a második Metzet.

"Kiesésnél nagy anyagi csapás éri a klubot, ezt pedig játékosok eladásával lehet megoldani. Elején nehéz volt a helyzet, mert a futballisták mindent megtettek, hogy elmehessenek" - idézte fel a szezon kezdeti nehézségeit a tréner, aki megemlítette a Guingamp elleni meccset is, melyen négy játékosát kiállították, így csapata 3-1-s előnyről 6-3-ra kikapott. Szerinte ennek hatásai a következő három-négy fordulóban érezhetőek voltak.

A Metz a kezdeti botladozás után az utolsó 25 fordulóban veretlen maradt, így nagy hajrával sikerült megszereznie a második helyet a Le Havre mögött a francia másodosztályban.

Fotó: VI Images via Getty Images

Videók