Elképesztő összeget fizetne a PSG a legújabb kiszemeltjéért

A brazil középpályás a téli átigazolási időszakban az egyik fő célpont lehet a párizsi klub számára.


A Paris Saint-Germain játékosokat keres a középpálya megerősítésére a téli átigazolási időszakban.

A párizsiak spanyol edzőjének listáján a brazil középpályás, Bruno Guimarães áll az első helyen. Ő érkezne a csapatba, hogy Luis Enrique kezdőjének az alapembere legyen.

Luis Enrique a Bajnokok Ligája csoportkörében lejátszott két mérkőzésen is felfigyelt a játékos minőségére, amikor szembe kerültek vele. Az első mérkőzésen, ahol a Newcastle 4-1-re verte a PSG-t, és ahol a középpályás végül gólpasszt adott a második gólhoz, és szintén végigjátszotta a teljes mérkőzést, méghozzá jó teljesítményt nyújtva a párizsi visszavágón is.

A kilépési záradéka 115 millió euró körül van.

Egy olyan játékos, aki Eddie Howe számára vitathatatlanul alapember a Newcastle-ben, nem lenne egyszerű a távozása. A játékosnak jelenleg 2028 júniusáig szóló szerződése van az angol klubbal, és az ESPN Brasil szerint a kilépési záradéka 115 millió euró körül lenne. Ez szinte megfizethetetlen ár bármelyik klub számára.

Ha van valami közös a Paris Saint-Germainben és a Newcastle-ben, akkor az az, hogy két külföldi főváros, két úgynevezett klubállam tulajdonában vannak. Az angol klub többségi tulajdonosa a Public Investment Fund, a szaúd-arábiai szuverén befektetési alap, míg a francia klub 2011-ben adta el részvényeit a katari QSI alapnak. Két nagy rivalizáló ország, bár a 2022-es világbajnokság óta javult a viszonyuk.

A szerződtetés nem egy nap eredménye lesz, hiszen a PSG már jó ideje követi őt Antero Henrique révén, aki bár már nem tölti be a menedzseri posztot, a brazil csatorna szerint még mindig jó kapcsolatot ápol a futballszakosztállyal.

Fontos szerepe van, amely Tamim bin Hamad al-Thani, Katar emírjének és Nasszer Al-Khelaïfi, a PSG elnökének közelsége miatt feloldhatja az átigazolás akadályát.

Borítókép: Christian Liewig - Corbis/Getty Images

Videók