Elhalasztották a francia futballbajnokság rajtját

A koronavírusos esetek miatt ismét rossz a helyzet.


Elhalasztották a francia labdarúgó-bajnokság hétvégén rajtoló idényének első mérkőzését, a péntekre tervezett Olympique Marseille- Saint-Étienne összecsapást, miután a házigazda klubnál négy koronavírusteszt hozott pozitív eredményt.

A Francia Labdarúgó Liga (LFP) kedden hozta meg a döntést, és jelezte, szeptember 16-án, vagy 17-én pótolhatják a meccset. Az Olympique Marseille kedden délelőtt közölte, hogy három új esettel négyre nőtt a fertőzöttek száma az egyesületben. Az LFP szabályzata azt mondja ki, hogy ha egy csapatnál a játékosok, vagy a szakmai stáb tagjai közül háromnál többen produkálnak pozitív tesztet, akkor az együttes hét napig nem tarthatja meg az edzéseket.

A francia bajnokság első fordulós találkozói közül csak egyet terveztek péntekre, a további meccseket szombaton és vasárnap játsszák.

Az öt nagy európai bajnokság közül csak a francia volt az, amelyet idő előtt, még április végén leállítottak a pandémia miatt. A bajnoki cím a Paris Saint-Germainé lett, amely aztán az újraindult és rendhagyó lebonyolítási rendszerben folytatódó Bajnokok Ligájában már elődöntős, és kedden (ma) a fináléba kerülésért lép pályára az RB Leipzig ellen. A másik ágon az Olympique Lyon csap össze a Bayern Münchennel, és a BL-ben először fordul elő, hogy két francia csapat is ott van a legjobb négy között. BL-trófeát eddig csak az Olympique Marseille-nek sikerült nyernie, még 1993-ban, az első alkalommal, amikor Bajnokok Ligájának hívták a korábban Bajnokcsapatok Európa Kupájaként (BEK) nevezett sorozatot.

 

Borítókép: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Videók