Dembele: „Sokat szenvedtem Barcelonában”

A francia futballista ma már a PSG-t erősíti, egy interjúban összehasonlította a két topklubot.


Ousmane Dembele sokáig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az FC Barcelonánál. Idővel fontos részévé vált a csapatnak, de tavaly nyáron a PSG-hez távozott. A Le Parisiennek adott interjújában beszélt korábbi és jelenlegi csapatáról.

A francia lett volna Neymar utódja a Camp Nouban. A Borussia Dortmund nem kevesebb, mint 135 millió eurót kapott érte. A katalán fővárosban azonban sokáig egészségügyi problémákkal küzdött. Emiatt nem felelt meg a későbbi edzők elvárásainak. Xavi irányítása alatt azonban a Barca fontos elemévé és a csapat egyik kulcsjátékosává vált.

Ennek ellenére úgy döntött, hogy a Paris Saint-Germainhez költözik. Most a Le Parisiennek adott interjújában felidézte a katalán fővárosban töltött időszakát, és összehasonlította a két klubot.

„Sokat szenvedtem Barcelonában. Nagyon nehéz időszakon mentem keresztül. Aztán apránként, ahogy teltek az évek, minden jobb lett. Ez egy logikus fejlődés egy fiatal játékos számára, sok minden változott az évek során.”

„A második szezonom végén az FC Barcelonánál felvettem egy fizikai edzőt. Az ő érkezése sok mindent megváltoztatott a pályán és az életemben. Dolgoztunk az edzéseken és a szabadnapokon is. Sokat segített nekem, még mindig velem van a PSG-nél” – tette hozzá.

„A Barca egy nagyon nagy klub, mindenki tud róla. De a PSG is egy nagy klub. Ha bemész a városba, mindenki azonnal felismer. Őszintén szólva, az időjárást leszámítva nem sok változás történt.” – zárta.

Dembele eddig 25 tétmérkőzésen lépett pályára a párizsiak színeiben, mérlege egy gól és tíz gólpassz.

Borítókép: Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images)

Videók