„Csalódtunk Messiben, többet várunk tőle”

A Bajnokok Ligájában jobb teljesítményt akarnak tőle látni.


A Paris Saint-Germain és Lionel Messi hosszabbítási próbálkozása jelenleg megosztó téma, és a francia média nem szűkölködik a helyzetet kommentáló szakemberekben.

Legutóbb Éric Rabesandratana, a PSG korábbi játékosa és a France Bleu Paris szakértője az, aki elismeri Messi fontosságát, de úgy érzi, hogy más játékosprofilra van szükség, mivel a projekt középpontjában Kylian Mbappé áll.

„Óvatosnak kell lenni, amikor Lionel Messiről beszélünk. Ha megnézzük a statisztikáit, akkor 65 mérkőzésen 29 gólt és 31 asszisztot szerzett. Ezért meghatározó, ahogy az várható volt. A saját normáin belül van. A PSG-nél van egy projekt, miszerint meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját. Tehát inkább az ilyen meccseket figyeljük alaposabban, nem egy PSG-Rennes-t. Ezen a szinten tehát csalódhatunk Lionel Messiben. Ez az, ahol többet várunk tőle. Nem érzünk nagy elszántságot. Láttuk ezt Argentínával a világbajnokságon. Annak ellenére, hogy az egész csapat érte játszott, elszánt volt. Izgalmat éreztünk. Ez egy kicsit jobb, mint az első éve Párizsban, de ez nem elég. Sokkal többet várunk Lionel Messitől, a statisztikáin kívül. Hosszabbítás? Szerintem ő nem része a PSG projektjének. Határozottabb játékosokra van szükségünk” - mondta Rabesandratana a Canal Supporters-nak.

A Foot Mercato friss jelentése szerint Messi inkább az FC Barcelonához való visszatérést részesítené előnyben. Ez azonban iszonyatosan nehéz meló lenne, mert meg kell felelniük a La Liga fizetési sapkájának. Ennek ellenére, ha a 2022-es FIFA-világbajnokság győztese a francia fővárosban akar maradni, a PSG nem szívesen fizet neki annyit, amennyit Mbappé keres az új szerződésével. Az argentin egy idősödő sztár, és nem kellene olyan fizetést kapnia, mint egy fénykorába lépő játékosnak.

Érdekes lesz látni, hogy a PSG és Messi hogyan navigálja a helyzetet, de számítsunk arra, hogy a pletykamalom tovább fog pörögni, és a vélemények is jönnek velük együtt.

Borítókép: Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images

Videók