A szövetség büntet: Zárt kapus lesz a Nice hétvégi bajnokija

A fegyelmi határozatot a csapat Olympique Marseille elleni meccsén történtek vonták maguk után.


A vasárnap Nizzában történt szurkolói rendbontás miatt a francia szövetség úgy döntött, a Nice labdarúgócsapata zárt kapuk mögött köteles lejátszani következő hazai bajnoki mérkőzését.

A nizzai együttesnek így szombaton drukkerei támogatása nélkül kell megküzdenie a Girondins Bordeaux együttesével.

Sport365.hu - Szurkolói botrány miatt szakadt félbe a Nice-Marseille bajnoki mérkőzés

A 76. percben félbeszakították vasárnap este a Nice-Olympique Marseille mérkőzést a francia labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában, miután a hazai szurkolók a pályára özönlöttek. A helyi drukkerek a mérkőzés alatt többször vizes palackokat dobtak a pályára, majd a hajrára fordulva egy ilyennel eltalálták Dimitri Payet-t, a vendégek támadóját, aki a földről felkelve visszadobta közéjük a palackot.

A fegyelmi határozatot a csapat Olympique Marseille elleni meccsén történtek vonták maguk után. A találkozó folyamán a helyi nézők időről időre vizespalackokat dobáltak a pályára, majd az indulatok akkor szabadultak el, amikor a második félidő közepén a szöglet beadásához készülő vendégjátékost, Dimitri Payet-t a nézőtérről eltalálták egy műanyag palackkal, a feldühödött futballista pedig visszadobta azt a lelátóra a nézők közé. A szurkolók közül sokan erre a pályára rohantak, s ott aztán összetűzés alakult ki a játékosokkal, valamint a két csapat biztonsági személyzetével. Az esetben három OM-játékos - Luan Peres, Mattéo Guendouzi és Payet - megsérült, míg a hazai klub szerint a Marseille biztonsági emberei részéről a tömegverekedés során Jean-Claire Todibot és Justin Kluivertet is fizikai erőszak ért.

A találkozót 1-0-s hazai vezetésnél a 76. percben félbeszakította a játékvezető, majd 90 perc várakozás után elrendelte a folytatást, de az Olympique Marseille erre nem volt hajlandó. A szabályok szerint így a Nice-nek kellene ítélni a győzelmet 3-0-s eredménnyel, a szövetség illetékesei azonban kedden nem hoztak döntést az ügyben, s jelezték, hogy szeptember 8-án tárgyalnak róla, addig a mérkőzést nem veszik figyelembe a tabellában.

Borítókép: OGC Nice/Twitter

Videók