A PSG ekkor küzdhet meg a hátralevő francia kupákért

Ötezer néző mehet be a franciáknál a kupa és a ligakupa döntőjére.


Franciaországban július végén ötezer néző tekintheti meg a helyszínen a kupa, illetve a ligakupa döntőjét az ország labdarúgó-szövetségének (FFF) pénteki döntése alapján.

A szervezet kijelölte, hogy mikor rendezik meg a két mérkőzést. Ennek értelmében mindkét finálé egy-egy napot csúszott a korábban tervezett dátumhoz képest. Így a mindkét találkozón érdekelt - és a pandémia miatt félbeszakadt bajnokságban aranyérmesnek kihirdetett - Paris Saint-Germain a Francia Kupa döntőjében július 24-én találkozik a Saint-Étienne-nel, míg a Lyonnal a Ligakupában 31-én ütközik meg.

Noël Le Graët, az FFF elnöke kiemelte, jelen pillanatban ötezer nézőre kaptak engedélyt, de a találkozókig hátralévő időben megpróbálják elérni, hogy még többen be tudjanak menni a stadionokba. A szövetség azt is megerősítette, hogy a bajnokság következő szezonja augusztus 22-én kezdődik. A PSG - amelynek másodedzője Lőw Zsolt - a hazai kupadöntőkkel hangol a Bajnokok Ligája augusztus közepére tervezett végjátékára, a lisszaboni nyolcas döntőre. A párizsiak a Borussia Dortmund búcsúztatásával már tavasszal biztosítottak helyüket a negyeddöntőben.

Borítókép: Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images

Videók