A PSG edzője nem aggódik Mbappé jövője miatt

Sokkal inkább kérdéses Galtier sorsa.


A Paris Saint-Germain vezetőedzője, Christophe Galtier ragaszkodott ahhoz, hogy nem aggódik Kylian Mbappé jövője miatt.

A PSG az elmúlt hét szezonban ötödjére esik ki a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután legutóbb Mbappé és társai búcsúztak a régi rivális Bayern München ellen, ami újabb találgatásokhoz vezetett a francia következő lépéséről.

Annak ellenére, hogy tavaly nyáron elutasította a Real Madridba való költözést, a későbbi szerződéshosszabbítása Párizsban egy záradékon alapul, amelyet júniusig aktiválni kell, hogy 2025-ig meghosszabbítsa a szerződését. Mbappé a mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy nyugodt a helyzetet illetően, a PSG-vel a Ligue 1 megnyerésére koncentrál, de a nyáron felmerült a váltás lehetősége.

A pletykák ellenére azonban a nyomás alatt Galtier azt állította, hogy nem fog változtatni Mbappéval kapcsolatos megközelítésén, miközben a korábbi nizzai főnök a kirúgás előtt áll a következő hónapokban.

„Nem kell meggyőznöm Kylian Mbappét. Bármelyik játékos ugyanezt mondta volna a Bayern elleni kiesés után. Kylian a Paris Saint-Germain játékosa, ezt minden meccsen megmutatja, és nagy elszántsággal akar sikeres lenni, hogy a klubot a lehető legmagasabb szintre juttassa” – mondta Galtier a Diario AS-nek.

Lionel Messi és Sergio Ramos jövője is kérdéses, a veterán párosnak júniusban lejár a szerződése, és jelenleg nincs előrelépés a hosszabbítási tárgyalásokon.

Borítókép:  Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Videók