A PSG 200 millió eurót takarít meg Mbappén

Anyagilag mindenképpen jól járnak a párizsiak


A PSG elvesztette egyik legjobbját és egy fillért sem fog keresni Kylian Mbappé távozása miatt, mégis egy olyan összeget takarít meg, amely segíthet majd lenyelni a keserű pirulát.

A párizsi klub ugyanis körülbelül 200 millió eurót spórol a csatár távozásával, mindezt a kifizetetlen aláírási bónuszok és a szerződéses célok elmaradásai miatt. A bónuszok 80 millió euróra rúgnak, Mbappé egyéb éves költségei 72 millió körül alakultak és a 2022-ban 130 millió euróért aláírt szerződés-hosszabbítás aláírási pénzének egy részét is visszatartják majd. Így jön össze az a 200 millió, annyit megtarthat a klub.

Ez egy jelentős teret ad ahhoz, hogy Luis Enrique könnyen tudjon válogatni a lehetséges utódok között. Valószínűleg az Mbappé "helyettesek" bérköltsége sem lesz hasonló, mint a francia csatáré volt.

A pletykák szerint egyébként Mbappé fizetése a Real Madridnál valahol Jude Bellingham és Vinicius Junior keresetének régiójában lesz, ami évi 12 millió euró körüli összeg, bár nagy valószínűség szerint ő lesz a legjobban fizetett a csapatban.

(Fotó: facebook/PSG))

Videók