Xabi Alonso: „Egyénenként és csapatként is jobb volt az Atalanta.”

A leverkuseniek mestere a lefújás után a TNT Sportnak értékelte az elveszített Európa-liga-döntőt.


Az Atalanta csapata némi meglepetésre 3-0-ra kiütötte az addig 51 mérkőzése veretlen Bayer Leverkusent az Európa-liga dublini fináléjában.

Ademola Lookmanre nem talált ellenszert a gyógyszergyári csapat, a nigériai támadó elsőként triplázott El-döntőben és vezette győzelemre a bergamói klubot.

A Leverkusen trénere így látta a mérkőzést:

„Nem terveztük, hogy ilyen rossz napunk lesz, de ennek így kellett ma történnie.” – kezdte Alonso.

„Nem tudtunk megbirkózni a nehéz szituációkkal, amikre egyébként készültünk. Az Atalanta egy ilyen csapat, nagyon sokat kivesz belőled. Egyszerűen nem volt nálunk a labda olyan területeken, amiből előnyt tudtunk volna kovácsolni.” – mondta az edző, akinek csapata mondhatni bravúrra sem tudta kényszeríteni Juan Musso kapust.

A Leverkusen hiába volt veretlen 51 mérkőzésen át a 2023/24-es futballszezon csaknem teljes egészében, az utolsó előtti – egyik, ha nem a legfontosabb – mérkőzésén elbukott.

„Nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe, sajnos véget ért a veretlenségünk, de gratulálunk az Atalantának, megérdemlik.” – tette hozzá.

A La Dea meglepte letámadásával a német gárdát, amivel Xabi Alonso is egyetértett.

„Így van, talán túl sokat próbáltunk passzolni a saját térfelünkön, lehet, hogy az első letámadó játékos kijátszása után többet kellett volna ívelni.”- vallotta be.

„De nem csak a taktika, egyénenként és csapatként is jobb volt ma az olasz csapat. Fáj, hogy egy ekkora mérkőzésen történt mindez, de van még egy nagyon fontos mérkőzésünk a szezonban, amin megpróbálunk a ma történtekből tanulni." - mondta végezetül Alonso.

A Bayer Leverkusen szombat este nyolc órától a Kaiserslautern csapata ellen játssza a Német Kupa döntőjét, a berlini Olympiastadionban.

(Borítókép:X)

Videók