Wijnaldum az Európa Liga-döntő előtt: ez más érzés

Egy döntő mindig különleges, és ezt most sincs másképp.


Georginio Wijnaldum kiemelte izgatottságát a Sevilla elleni Európa Liga-döntő előtt, és azt sugallta, hogy "más érzés" a Roma játékosainak.

A Giallorossi éhes arra, hogy José Mourinho vezetésével megszerezzék második európai bajnoki címüket, de ehhez át kell jutniuk a Sevillán, amely az elmúlt években az Európa Liga szakértőjének bizonyult. Wijnaldum ebben a szezonban nehezen tudta a legjobbját nyújtani a Románál, sípcsonttörést szenvedett alig néhány héttel az olasz fővárosba való kölcsönszerződése után.

A TMW-n keresztül az UEFA "Behind The Game" című műsorában Wijnaldum először arról beszélt, hogyan közelíti meg a futballt, és mit jelent számára.

„Olyan ember vagyok, aki azt teszi, amit éppen a legjobbnak gondol, így minden felkészülés a meccsre más és más számomra. Fiatalabbként néha nincs akkora nyomás a válladon. Nem gondolsz rá sokat, és így szabadabb vagy. Amikor tapasztaltabbá válsz, komolyabbá válik a dolog. Az emberek többet várnak el tőled, így a felkészülés és a gondolatok is mások, de még mindig megvan bennem az, ami a kezdetekkor megvolt, az öröm. Boldog vagyok, hogy ennyi emberért, ennyi gyerekért játszhatok. A hét minden napján edzünk, csak azért, hogy felkészüljünk a meccsre, és amikor végre játszol, boldog vagy. Próbálom élvezni a játékot.”

Végül Wijnaldumot a Roma Sevilla elleni Európa Liga-döntőjéről is kérdezték.

„Ez az, amire vágytunk és remélem, jól végződik. Más érzés, mert nyilvánvalóan ez egy döntő, és azt hiszem, az életedben, ha szerencsés vagy, sok ilyet játszol. Boldog vagyok, hogy pályára léphetek, függetlenül attól, hogy ez egy döntő vagy sem. Jó lesz, az biztos."

A Paris Saint-Germain kölcsönjátékosa ebben a szezonban 21 mérkőzésen 1032 percet játszott a Roma színeiben. Ez idő alatt két gólt szerzett és egy asszisztot adott.

Borítókép: Alex Caparros - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók