Tizenkét rendőr sérült meg a Leicester-Legia Warsawa mérkőzésen - videó

Az incidens végén hét személyt vettek őrizetbe.


Tizenkét rendőr sérült meg csütörtökön este, amikor a Leicester City-Legia Warszava labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen összecsaptak a vendégek szurkolóival.

A helyszínen a rendet felügyelő rendőrök a találkozó második félidejében kerültek konfliktusba a Legia drukkereivel a vendégszektorban, miután a lengyel szimpatizánsok tüzeket gyújtottak és megpróbáltak átjutni a hazai nézőkhöz.

A heves összetűzés után a 12 sérült rendőr közül kettőt kórházba szállították. Az egyiknek eltört a csuklója, míg a másik agyrázkódást szenvedett. A rendőröknek végül sikerült helyre állítaniuk a rendet, s megakadályozták, hogy a lengyel nézők átjussanak az angolok szektoraiba.
A rendőrség pénteken közölte, hogy az incidens végén hét személyt őrizetbe vettek, akik jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

A találkozót 3-1-re a hazai együttes nyerte, ezzel átvette a vezetést a C csoportban, melyben a Napoli és a Szpartak Moszva egyaránt egy pont hátránnyal követi, a Legia pedig mindössze kettővel lemaradva a negyedik.

Borítókép: Twitter.com 

Videók