Sallaiék idegenben, Szoboszlai az Anfielden vívná ki a továbbjutást!

A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőinek visszavágóit rendezik csütörtökön – a sorozat még versenyben lévő, magyar játékosokat is foglalkoztató klubjai egyaránt előnyből várják a folytatást!


Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Szoboszlai Dominik és a Liverpool várhatja sokkalta kedvezőbb helyzetből a nyolcaddöntős párharc folytatását, lévén az angol sztárcsapat az idegenbeli összecsapást 1-5 arányú győzelemmel abszolválta a Sparta Praha vendégeként, többek között a csereként beálló magyar válogatott középpályás góljának is köszönhetően. Az Anfield félelmetes hangulatában nehéz elképzelni, hogy bármiféle nehézségbe is ütközzön 23 éves honfitársunk klubjának továbbjutása.

A Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg SC is előnyről várhatja saját maga EL-visszavágóját, igaz a West Ham United vendégeként a hazai környezetben szerzett 1-0-s előny minimálisnak mondható. Honfitársaink közül jó eséllyel a sorozatban 4 gólnál és 1 gólpassznál járó Sallai lép majd pályára ezúttal is, Szalainak pedig várhatóan ez alkalommal is a kispad jut majd osztályrészül, bízva abban, hogy a találkozó folyamán valamikor majd beszállhat. A német klub soha nem jutott még 8 közé a sorozatban, így a klub háza táján mindenki történelmi siker lehetőségét emlegeti, amelynek elérésében a csapatot a London Stadiumbe elkísérő 2 300 vendégszurkoló is segédkezik majd.

A Liverpoolhoz hasonlóan a Marseille, a Milan és a Roma várhatja kecsegtető helyzetből, már-már biztos továbbjutóként aktuális fellépését, miközben a Rangers – Benfica, az Atalanta – Sporting és a Leverkusen – Qarabag párosítások meccsegálról indulva számos izgalmas pillanatot tartogathatnak.

Az Európa-liga nyolcaddöntőinek visszavágós párosításai:
18.45: Villarreal – Olympique Marseille – 0-4
18.45: Glasgow Rangers – Benfica – 2-2
18.45: West Ham United – Freiburg (Tv: M4 Sport) – 0-1
18.45: Slavia Praha – Milan (Tv: RTL3) – 2-4
21.00: Liverpool – Sparta Praha (Tv: RTL3) – 5-1
21.00: Brighton – Roma – 0-4
21.00: Atalanta – Sporting CP – 1-1
21.00: Bayer Leverkusen – Qarabag (azeri) – 2-2
 

(Fotó: Facebook/SC Freiburg)

Videók