Óriásit játszott Hazard a Chelseaben, mégis továbbáll

Hazard, Giroud és Cech az Európa-Liga döntő után jövőjükről is nyilatkoztak.


Eden Hazard két góllal vette ki részét a Chelsea 4-1-es sikeréből a labdarúgó Európa-liga bakui döntőjében. A remek teljesítmányt nyújtó játékos, a meccs után lényegében elköszönt a klubtól.
 
Photo by Resul Rehimov/Anadolu Agency/Getty Images
 
A 28 éves Hazard a mérkőzés után azt mondta: az volt az álma, hogy a Premier League-ben játsszon, ami hét évig megadatott neki.
"Talán itt az ideje, hogy búcsút mondjak, és új kihívást találjak" - utalt valószínűsíthető nyári távozására Hazard, aki 16 találatával a Chelsea házi gólkirálya lett a bajnoki idényben, 15 gólpasszával pedig az egész Premier League élén végzett.
Az angol és a spanyol sajtóban tavaly nyáron napi szinten volt téma, hogy Hazard a Real Madridhoz igazol, a váltás azonban akkor még elmaradt.
 
Photo by Resul Rehimov/Anadolu Agency/Getty Images
 
A szerdai mérkőzés első találatát az az Olivier Giroud szerezte, aki másfél évvel ezelőtt az Arsenalból szerződött a Chelsea-hez.
A 32 éves francia támadó kiemelte: ez a két klub változtatta meg az életét, és adtak esélyt neki, hogy Premier League-játékos legyen.
"Nem akartam az Arsenal ellen szerzett gólomat ünnepelni, de büszke vagyok, hogy trófeát nyertem a Chelsea-vel" - hangsúlyozta.
 
Photo by Ulet Ifansasti/Getty Images
 
Petr Cech az ellenkező utat járta be: a cseh kapus 2004-ben került a Chelsea-hez, ahonnan 2015 nyarán az Arsenalhoz igazolt. A 37 éves játékos korábban bejelentette, a szezon végén visszavonul, Cech számára így a vesztes El-döntő volt profi karrierje utolsó fellépése.
Cech előtt legutóbb ilyen sok gólt El-döntőben az ausztrál Mark Schwarzer kapott, aki a Middlesbrough kapusa volt, amikor a 2006-os fináléban az angol csapat 4-0-ra kikapott a Sevillától.
 
A cseh kapus elárulta: a finálét illetően tiszta a lelkiismerete, hiszen minden tőle telhetőt megtett, egyben sajnálatát fejezte ki, hogy egész idényben keményen dolgoztak ugyan, végül semmit nem sikerült elérniük.
A bajnokságban ötödik helyen zárt az Arsenal, így a következő idényben nem indulhat a Bajnokok Ligája csoportkörében, ahová az El-döntő megnyerésével kerülhetett volna.
"Szerettem volna a magasba emelni a trófeát, majd leülni és elgondolkodni" - mondta Cech, aki hangsúlyozta: június 30-ig az Arsenal játékosa, addig nem akar dönteni arról, hogy azt követően mivel foglalkozzon.
 
A nemzetközi sajtóban korábban napvilágot látott, hogy Cech a Chelsea sportigazgatója lesz a jövőben - az erre vonatkozó korábbi kérdéseket a cseh kapus sem tagadta -, ami a bakui összecsapást illetően összeférhetetlenséget is jelenthetett volna, de Unai Emery edző mégis neki szavazott bizalmat az Arsenal kezdőcsapatában.
 
Cech karrierjének lezárásáról itt (Ez Cech útja) és itt (Hatalmas vágya teljesül...) írtunk.
 

 

Videók