Mourinho: Legalább hétfőig a Roma edzője leszek

„Szeretnék maradni, de a játékosaim többet érdemelnek.”


José Mourinho azt mondja, hogy legalább "hétfőig" marad a Románál, és ragaszkodik ahhoz, hogy játékosai "többet érdemelnek".

A Special One-nak 2024 júniusáig van szerződése a Stadio Olimpicóban, de a jövője a fővárosban hatalmas vita tárgya volt az elmúlt hónapokban. A DAZN-nek adott meccs utáni interjújában Mou elmondta, hogy hétfőn szabadságra megy, és arra a kérdésre, hogy hosszú távon marad-e a klubnál, azt válaszolta: "Igen, hétfőig biztosan".

A portugál edzőnek a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón további kérdéseket tettek fel a jövőjével kapcsolatban, de ismét nem kötelezte el magát a klubhoz, egyértelmű üzenetet küldve a tulajdonosoknak.

„Szeretnék maradni, de a játékosaim többet érdemelnek és én is. Többért akarok küzdeni. Kicsit belefáradtam abba, hogy edző, kommunikációs vezető, az arc vagyok, aki azt mondja, hogy kiraboltak minket. Kicsit belefáradtam abba, hogy ennyi minden vagyok. Szeretnék megmaradni a feltételek mellett, hogy többet adhassak. A következő szezonban nem vagyunk a Bajnokok Ligájában, és paradox módon ez jó hír, mert még nem vagyunk egy Bajnokok Ligája-csapat. Vasárnap nyernünk kell, hogy ott legyünk az Európa Ligában. Remélem, hogy a játékvezető marad a Bajnokok Ligájában, és csak azt a hülyeséget csinálja, amit ma és békén hagy minket az Európa Ligában."

A Roma büntetőkkel elszenvedett veresége a Sevilla ellen az Európa Liga döntőjében azt jelenti, hogy a Giallorossi a következő szezonban nem játszik a Bajnokok Ligájában. A Serie A utolsó mérkőzésén vasárnap a Stadio Olimpicóban a Spezia ellen lépnek pályára, de győzelemre van szükségük ahhoz, hogy 100%-ig biztosak legyenek az Európa Liga-helyezésben, mivel csak egy ponttal vannak a hetedik helyen álló Juventus előtt.

Borítókép: Maja Hitij/Getty Images

Videók