Mourinho korábbi jóslata tökéletesen valóra vált volt játékosáról

Sőt, hamarosan farkasszemet is nézhetnek egymással Európában – de ki jut a döntőbe és utazhat Budapestre?


Amikor Xabi Alonso átvette a Bayer Leverkusen irányítását, a bajnokságban a 17. helyen állt a csapat. Mindössze öt hónap leforgása alatt azonban csodát művelt: felkapaszkodtak egészen a hatodik pozícióig, és a Ferencváros európai álmait is porrá zúzva bemeneteltek az Európa Liga elődöntőjébe.

Oda, ahol most egykori trénerének csapata, José Mourinho Romája vár rá.

„Az édesapja menedzser volt, hozzám hasonlóan nőtt fel. Aztán játékos lett belőle – természetesen sokkal jobb, mint én voltam” – mondta 2019-ben a Special one egy konferencián, majd tökéletesen megjósolta mi történik majd a Real Madrid egykori klasszisával.

„Futballista lett, topjátékos. Nagyon magas tudásra tett szert azon a poszton, ahol játszott.”

„Játszott Spanyolországban, Angliában és Németországban. Edzette Guardiola a Bayernben, én magam és Ancelotti a Real Madridban, Benitez a Liverpoolban. Szóval, ha mindezt összerakjátok, Xabinak megvannak a feltételei ahhoz, hogy fantasztikus menedzser legyen belőle.”

 

 

A gyógyszergyáriak mestere legközelebb a Bundesligában bizonyíthat, vasárnap Szoboszlai Dominikék ellen játszanak kulcsfontosságú mérkőzést – immáron nem a kiesés elleni harc, hanem a jövő évi Bajnokok Ligája indulás szempontjából.

Persze, ha megnyerik az Európa Ligát esetleg, az is elegendő lehet ehhez.

Borítókép: Getty Images Europe /  BSR Agency

Videók