Mourinho: büszkébben megyek haza, mint bármelyik győzelmem után

A portugál mester és Chris Smalling értékelt az Európa Liga döntőjét követően.


Nem sikerült megvernie a Sevilla csapatát, így lemaradt az aranyéremről az As Roma, ami bár végül könnyűnek találtatott, aligha van bármilyen oka a szégyenkezésre. José Mourinho, aki karrierje során először vesztett európai kupadöntőt, büszke játékosaira.

„Nyomás alá kerültünk egy olyan csapattal szemben, aminek nagyobb a tehetsége a mienknél. Elvesztettük a meccset, de megőriztük a méltóságunkat. Büszkébben megyek haza, mint bármelyik győzelmem után. Keményen gyakoroltuk a tizenegyeseket, mégis kihagytunk kettőt – de ebben is egységesek vagyunk, nem varjuk a hibázók nyakába a felelősséget. A srácoknak békében kell hazatérniük, büszkeséggel azért, amit elértek. Ők az én srácaim Budapestről.”

Chris Smalling már kissé letörtebben állt a kamerák elé, nehezen élte meg, hogy tizenegyesekkel maradtak alul a spanyolokkal szemben.

„Nagy csalódás ez. Amikor büntetők után dől el minden, nehéz elfogadni a vereséget. Elhatároztuk, hogy nyerünk, és mindent beleadtunk, amink csak volt. A többiek ünneplésének a látványa sokáig velünk marad még. Meg kell próbálnunk lehetőséget szerezni a következő évben. Mourinho nagyon büszke volt ránk a találkozó végén. Azt mondta, mindig együtt voltunk, és erősnek kell lennünk, mert együtt nyerünk és veszítünk is.”

Érdekesség, hogy míg a spanyolok hét büntetőpárbajukból az Uefa versenysorozatainak égisze alatt hatot is megnyertek, addig az olaszok a szerda estivel együtt ötből mindössze egyszer tudtak felülkerekedni ellenfeleiken, ha idáig tartott az adott párharc.

Borítókép: Getty Images Europe / Sebastian Frej/MB Media

Videók