Monchi: A Roma ellen játszani még különlegesebbé teszi az egészet

Monchi jelenlegi vagy korábbi csapata fog örülni az Európa-liga döntőjében?


A Sevilla igazgatója, Monchi kitért a Roma elleni Európa Liga-döntő "különleges" jellegére, és elismerte, hogy "lehetett volna jobb is" az olasz fővárosban.

A spanyol együttes az Európa Liga döntőjében biztosította helyét, miután az elődöntőben 3-2-es összesített győzelmet aratott a Juventus felett. A másik ágon a Giallorossi 1-0-s győzelmet aratott a Bayer Leverkusen felett, és ezzel bejutott a döntőbe. Monchi számára ez az Európa Liga-döntő extra súlyt jelent; az 54 éves spanyol két évet töltött az olasz fővárosban, ahol a Roma sportigazgatójaként dolgozott, mielőtt 2019-ben meglehetősen csípős módon távozott.

Monchi a Sky Sports Italiának nyilatkozva először az Európa Liga-döntővel kapcsolatban mondta el gondolatait.

„Ez egy nagyon különleges mérkőzés. Először is azért, mert egy rossz szezon után ez egy döntő, aztán a Roma ellen játszani még különlegesebbé teszi. A sevillai munka nekem való. A Románál jó szezonom volt, eljutottunk a döntőig, de a sevillai egy hosszabb út.”

A spanyol nagyon dicsérte José Mourinhót.

„Mourinho egy top edző, minden döntőt megnyert, amin részt vett. Az, hogy ő ott van, nagy előnyt jelent a Roma számára.”

A Roma kvalitásait és a csapatát is dicsérte.

„Tetszik, hogy nem veszítenek. Amikor egy csapat nem veszít, az azért van, mert sok jó dolgot csinál, nekünk is jónak kell lennünk. Nem tudom, milyen meccs lesz, de biztosan nehéz. Az a csapat fog nyerni, amelyik a legkevesebb hibát követi el."

Végül Monchi röviden reflektált arra, hogy hol mentek rosszul a dolgok a Románál.

„Az első évben jól mentek a dolgok, aztán nem. Jobban is csinálhattam volna."

Borítókép és fotók: Aitor Alcalde Colomer/Getty Images

Videók