„Mindenre felkészültünk”

Gasperini szerint az Atalanta a nagy lehetőség kapujában nem fog megrettenni


Gian Piero Gasperini az Atalanta trénere úgy véli, hogy minden lehetséges forgatókönyvre felkészültek a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga-döntő előtt. 

A vezetőedző a keddi dublini sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a csapata tele van önbizalommal, ami nem véletlen, hiszen a fináléig vezető úton többek közt a Marseille, a Liverpool és a Sporting sem jelentett akadályt számukra.

Vasárnap óta biztos Bajnokok Ligája indulók, így a héten csak a legfontosabb feladatukra koncentrálhatnak.

„A Bajnokok Ligájába kerülés vasárnap hatalmas lépés volt, és lehetővé teszi számunkra, hogy most teljes mértékben erre a döntőre koncentráljunk” – mondta Gasperini a sajtónak. „Hiszünk abban, hogy jól felkészültünk a mérkőzésre, így várunk a csatára.”

Gasperini megerősítette, hogy mindeki felépült a támadók közül.

„A Scamacca estében nagyon fontos volt, hogy ott legyen a fináléban. Tökéletesen van, így ő is kifuthat majd a pályára, így teljes lesz a támadó szekciónk.”

Az Atalanta vitathatatlanul a szezon eddigi legnehezebb kihívásával néz szembe, hiszen a Bayer Leverkusent idén senki sem tudta legyőzni. 

„Tisztában vagyunk azzal, hogy egy nagyszerű csapat ellen lépünk pályára. A számok és az ezekben a hónapokban nyújtott teljesítményük önmagukért beszél. Az ide vezető út során azonban sok erős csapattal találkoztunk, így nyugodtan elmondhatom, hogy nem tartunk senkitől. ”

Egyébként nem kell elvennie az Atalantának a Leverkusen veretlenségét, ahozz, hogy megnyerje az Európa Ligát. Hiszen mindezt megteheti a büntetőpárbajban is. Persze nem arra törekszik majd az olasz gárda. 

A szerdai fináléban az Atalanta legnagyobb szurkolói egyébként vélhetően a Roma drukkerek lesznek majd. Hiszen a fővárosi gárda szintén kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába, hogyha olasz győzelem születik majd Dublinban.


(Fotó: facebook/UEFA Europa League)

Videók