Márton Gábor: "Egy meccsen bármi lehetséges, ezt szeretnénk kihasználni"

A Fehérvár vezetőedzője ezúttal kihagyná a 11-eseket és a rendes játékidőben szeretnének továbbmenni.


Egy meccsen bármi lehetséges, ezt szeretnénk kihasználni - hangoztatta Márton Gábor a MOL Fehérvár FC vezetőedzője szerdai online sajtótájékoztatóján. A Vidi csütörtökön a belga Standard de Liége otthonában lép pályára a labdarúgó Európa-liga-selejtező playoff körében.

Márton Gábor szerint kiváló csapattal mérkőznek meg, amely papíron erősebbnek tűnik, mint ők, ettől függetlenül szeretnének nyerni és továbbjutni a csoportkörbe. Megjegyezte, papíron előző ellenfelük, a francia Reims is jobb csapat volt, ám meglepték őket, kiválóan játszottak és továbbjutottak.

Jelezte, hogy a siker miatt jó a hangulat az öltözőben és mindenki hadra fogható csütörtökön.


(Kép: molfehervarfc.hu)

Az MTI kérdésére elmondta: videó alapján nehéz volt teljesen feltérképezni az ellenfelet, de azok alapján, amit láttak, úgy tűnik, a Standard összességében erősebb, mint a Reims.

Márton Gábor arra a kérdésre, hogy gyakorolták-e a 11-eseket, igennel válaszolt, majd megjegyezte: edzésen teljesen más a büntetőpontról rúgni, mint tétmeccsen. Hozzátette: ezúttal kihagyná a 11-eseket és a rendes játékidőben szeretnének továbbmenni.


(Kép: molfehervarfc.hu)

Belga újságírók kérdésére kiemelte, hogy csapatának plusz motivációt jelent a Ferencváros BL-csoportkörbe jutása, hiszen sohasem volt még példa arra, hogy egyszerre két magyar csapat szerepeljen csoportkörben, ezért azon lesznek, hogy a magyar futball szempontjából történelmi tettet végrehajtsák.

Az edző leszögezte, nem védekeztek foggal-körömmel az előző körben sem, amikor lehetett, támadtak, s most is ezt fogják tenni. Lényegesnek nevezte, hogy minél kevesebb hibával játszanak mind védő-, mind támadóoldalon.


(Kép: molfehervarfc.hu)

Philippe Montanier a Standard de Liége francia trénere délutáni sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy kulcsfontosságú mérkőzés előtt állnak, mert a klub és a játékosok célja is a csoportkörbe jutás. Úgy vélte, ehhez biztosan jobban kell játszaniuk, mint a két korábbi fordulóban, amelyen ugyan tovább mentek, de nem volt elégedett a csapat játékával, támadásban és védekezésben hatékonyabbnak kell lenniük a csütörtöki győzelemhez.

Az edző a Fehérvárral kapcsolatban megjegyezte: jelentős európai kupatapasztalattal rendelkező klub, amely a múltban néhány komoly sikert ért el Európában. Hozzátette: az eddig legtapasztaltabb ellenfelük lesz az idei kupasorozatban.

A MOL Fehérvár FC csütörtökön 20 órától játszik a Standard de Liége otthonában. A csoportkörbe jutás egy meccsen dől el zárt kapuk mögött. A fehérvári klub hivatalos honlapja szerint a csapat drukkerei a MOL Aréna Sóstó RBD és A szektoraiban nézhetik meg a találkozót a járványügyi szabályok betartása mellett.


A székesfehérvári gárda a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójában hazai pályán búcsúztatta az ír Bohemian FC-t 1-1-es végeredményt és hosszabbítást követően 11-esekkel, majd a második körben a máltai Hibernians FC otthonában győzött 1-0 arányban. A harmadik fordulóban Székesfehérváron játszottak hosszabbítás után gólnélküli döntetlent a francia Stade de Reims csapatával, akiket 11-esekkel múltak felül.

A Standard de Liége a második körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a walesi Bala Town FC-t verték hazai pályán 2-0-ra, majd a harmadik fordulóban szintén otthon a szerb Vojvodinát múlták felül hosszabbítás után 2-1 arányban.

Kép: molfehervarfc.hu

Videók