Klopp: Az Atalanta „megérdemelte a továbbjutást”

A bergamói győzelem csak szépségtapasz volt a Liverpool számára, így a német tréner nem tudja nemzetközi kupasikerrel zárni liverpooli éveit


 A párharcot az Anfielden vesztette el a Liverpool, ezt Jürgen Klopp is elismerte mérkőzés utáni értékelésében.

„Egyértelmű volt, hogy hatalmas akadályt tettünk magunk elé az első meccsen. Ezen az estén nagyon tetszett a játékunk. Hihetetlenül teljesítette a csapat. Megvoltak az esélyeink, de sajnos túlzottan kapkodtunk a befejezéseknél.„

Kiemelte Alexander-Arnold visszatérését, aki nagyon sokat lendített a csapat játékán.

„Ha Trent egy kicsit fittebb lett volna, akkor talán továbbjutunk. De őrület, hogy még így is, hogyan játszott is! A végén kifogyott az erőből.”

Klopp gratulált az ellenfélnek, amely szerinte megérdemelte a továbbjutást, de már előre tekintett a csütörtök este után.

„A bajnokságra kell koncentrálnunk, és mostantól pontosan ezt fogjuk tenni. Ma este megnyertük a meccset, tehát visszatértünk a jó útra, a győztes útra. Van néhány napunk, hogy felépítsük magunkat újra. A folytatásban úgy kell játszanunk, ahogyan itt tettük.”

Kloppnak ez a búcsúszezonja a Liverpoolban, és szeretett volna trófeával búcsúzni a nemzetközi kupaszerepléstől is.

„Vegyesek az érzelmeim. Kiestünk, de elégedett vagyok a játékkal. Azt kívántuk, hogy eljussunk Dublinba, de ez nem történt meg. Már csak egy sorozatunk van hátra, és abba teljesen belevetjük magunkat.”

Az Atalanta továbbjutásával az Olympique Marseille-vel találkozik az elődöntőben, mivel a francia csapat tizenegyesekkel verte a Benficát.

( Borítókép:football-italia.net)

 

Videók